Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Extra activiteiten in Zwin Natuurpark

Nog tot en met zondag 12 mei 2024, behalve op maandag 6 mei 2024 (sluitingsdag) organiseert het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist extra activiteiten. Alle activiteiten zijn inbegrepen in de prijs van het toegangsticket en staan open voor alle bezoekers.
 
Huttenparcours
Zwingidsen geven op verschillende plaatsen in het park, in de kijkhut, de labohut en aan de Zwinvlakte, extra info aan de bezoekers over de fauna en flora van het natuurgebied. In de kijkhut krijgen bezoekers meer uitleg over de vogels op en rond het broedeiland. In de labohut kunnen bezoekers onder de microscoop kennismaken met de wereld van de zoetwaterdiertjes.

Vogels zijn dol op getijdengebieden vanwege het uitgebreide menu dat ze er vinden. Garnalen, krabben, mosselen… In het zoutwaterlabo worden deze organismen onder de loep genomen. Zo komen bezoekers heel wat te weten over de bijzondere Zwinnatuur, die momenteel volop ontluikt. Aan de ooievaarstoren geven gidsen meer uitleg over de jonge ooievaars.

De wandellussen in de vlakte, alsook het blotevoetenpad zijn de hele dag toegankelijk.

Extra aanbod voor kinderen
Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een zoektocht. Dit jaar gaat de zoektocht over Zwindieren die geen vogel zijn maar ook eieren leggen: de atalanta, de bastaardsatijnvlinder, de bloedrode heidelibel, de aardhommel, de kamsalamander en de boomkikker.
 
In de boshut vertelt een Zwingids een boeiend verhaal over ‘het ei van egel’. Daarnaast kunnen ze het spel spelen 'Van wie is deze baby'.

‘Vroeg-uit-de-veren’-wandeling
Het Zwin Natuur Park biedt op 4 en 5 mei 2024 extra vroeg toegang vanaf 9 uur, en organiseert op beide dagen 'Vroeg-uit-de-veren'-wandelingen om 5 en 6 uur 's ochtends met Nederlandstalige en om 6 uur met Franstalige gidsen, gericht op het beluisteren van vogelzang in de Zwinvlakte, -duinen en -polders.

Deelnemers kunnen na de 2,5 uur durende wandeling genieten van een ontbijt in Zwinbistro ‘The Shelter’ om 7.30 of 8.30 uur, maar ook niet-wandelaars zijn welkom voor het ontbijt vanaf 7.30 uur. Vooraf inschrijven voor de wandeling en het ontbijt is nodig en kan via www.zwin.be, terwijl een regulier bezoek geen reservering vereist.

Tentoonstelling ‘Zwin, wij werken aan topnatuur!’
Tijdens een bezoek aan de tentoonstelling ‘Zwin, wij werken aan topnatuur!’ stap je binnen in een wereld vol Europese topnatuur. Van zee tot polders, ontdek de rijke biodiversiteit van het Zwin. Leer waarom grootschalige projecten en dagelijks beheer zo cruciaal zijn voor het behoud van deze unieke plek. De tentoonstelling loopt nog tot 26 mei.
 
Een bezoek aan de tentoonstelling is inbegrepen in het toegangsticket tot het Zwin Natuur Park.
 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter