Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Doortocht Heist

Binnenkort start de grondige vernieuwing van de doortocht door de deelgemeente Heist. De Elizabetlaan (N34) is momenteel een weinig aantrekkelijke doorgaande as met tweemaal twee rijstroken. Deze worden teruggebracht tot één rijstrook in beide richtingen. De hele zone vanaf de grens met Zeebrugge tot aan de Krommedijk zal aangepakt worden zodat er een aangename groene boulevard komt. Het Heldenplein en het Vissershuldeplein worden verbonden met een wandelboulevard. Het Heldenplein wordt volledig heraangelegd en onder het plein komt er een rotatieparking. Ook het Vissershuldeplein krijgt een make-over.

Iconische landmark
Rechtover het Heldenplein komt een driedelig woontorencomplex naar een ontwerp van het befaamde Rotterdamse bureau Neutelings Riedijk Architects. Het moet een iconisch landmark worden voor de deelgemeente Heist. De zone rondom de drie volumes zal als plein aangelegd worden. Op de gelijkvloerse verdieping is ruimte voor horeca en lokale handel.

Informatie over dit project
Daar dit project één van de grootste infrastructuurwerken is die in Knokke-Heist op stapel staan wil het gemeentebestuur iedereen goed informeren. De afgelopen weken kon je alles over het project te weten komen op de informatiepanelen die in het Toerismekantoor van Heist stonden. De 9 infopanelen zijn nu verhuisd naar Sincfala. In de exporuimte staan ook nog eens 4 touchscreens, zodat je alle informatie op je gemak kunt raadplegen.
De tentoonstelling kun je dagelijks gratis bezichtigen tussen 10 en 12 uur en van 14 tot 17.30 uur.

Uitgebreide informatie kun je ook lezen op: https://www.knokke-heist.be/doortochtheist