Klassiek Leeft Meesterlijk 2017

Klassiek Leeft Meesterlijk laat u kennismaken met uitvoeringen die u ongetwijfeld zullen raken. Het zomerfestival is een unieke kans om topmusici aan het werk te horen in de kerk van de paters Dominicanen, een van de mooiste locaties voor klassieke muziek in Knokke-Heist. Ook dit jaar is er een slotconcert in de Margaretakerk, dat ongetwijfeld het orgelpunt zal worden van deze reeks Klassiek Leeft Meesterlijk. 

Voor het 4de seizoen op rij is Liebrecht Vanbeckevoort aangezocht als curator van het luik ‘meesterlijk’. Ontdek hieronder het meesterlijke programma dat hij samenstelde. 

 

Klassiek Leeft Meesterlijk 2017 from Knokke-Heist on Vimeo.

Programma

 

       


Dinsdag 18 juli om 20 uur - Dominicanenkerk

Pieter Wispelwey - Cello

Bach / Britten

 

Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag nam de Nederlandse meestercellist Pieter Wispelwey een vijftal jaar geleden voor de derde keer de integrale van Bachs cellosuites op. Als geen ander weet Pieter Wispelwey zijn immense fascinatie voor deze zes legendarische suites op zijn toehoorders over te brengen. Zijn credo “muziek ontstaat juist op het podium en wordt daar steeds weer geboren” spreekt voor zich. Ieder concert kan immers een openbaring inhouden en een stukje van de weg naar de essentie van deze muziek wijzen.

Het is Pieter Wispelwey’s betrachting Bachs cellosuites gaandeweg zoveel mogelijk van alle tradities, clichés en routines te verlossen. Tijdens dit openingsconcert combineert hij twee van Bach’s absolute meesterwerken met de eerste cellosuite van Benjamin Britten.

(foto - Hang-Jin Cho)

Tickets klik hier

 

Dinsdag 25 juli om 20 uur - Dominicanenkerk

Rémie Geniet, piano

Händel / Beethoven / Prokofiev / Ravel

De beloftevolle Franse pianist Rémi Geniet (1992) behaalde op amper 18-jarige leeftijd reeds het einddiploma aan het Conservatoire national supérieur de musique in Parijs in de klas van Brigitte Engerer. Zijn internationale doorbraak volgde 3 jaar later, toen hij op de Koningin Elisabethwedstrijd 2013 een schitterende 2de prijs behaalde. Zijn pianorecital tijdens de halve finale, met onder meer werk van Bach en Prokofiev, was één van de absolute hoogtepunten van die concours-editie.  Reden genoeg om hem uit te nodigen naar Knokke-Heist en u (opnieuw) te laten Geniet-en van Franse finesse in een programma dat deze jonge virtuoos op het lijf geschreven is.

(foto - Jeanne Groues)

Tickets klik hier

 

 

 

   

Dinsdag 1 augustus om 20 uur - Dominicanenkerk

Malibran String Quartet - Liebrecht Vanbeckevoort

Malibran String QuartetTatiana Samouil, viool - Aki Saulière, viool - Tony Nys, altviool - Justus Grimm, cello

Liebrecht Vanbeckevoort, piano

Schubert / Schumann / Brahms

Het Malibran strijkkwartet behoort tot een select kransje van in België residerende kamermuziekensembles van internationale klasse.

Met een voorgeschiedenis die in de Munt ligt, heeft het Malibran Quartet een natuurlijke affiniteit met opera. De naam van het ensemble verwijst naar de legendarische opera-diva Maria Malibran, die door haar passionele leven in het teken van de muziek een blijvende inspiratiebron vormt.

Tijdens dit concert laat Malibran niet alleen haar zangerige en pure strijkersklank horen in werk van Schubert, maar worden ze op het podium ook vakkundig geflankeerd door Liebrecht Vanbeckevoort, die samen met hen hoogromantisch werk voor piano en strijkers van Schumann en Brahms ten gehore zal brengen.

(foto - Noortje Palmers)

Tickets klik hier

 

   

Dinsdag 8 augustus om 20 uur - Dominicanenkerk

Oxalys Ensemble

 

Benjamin Marquise Gilmore, viool - Frédéric d’Ursel, viool  - Gudrun Vercampt, viool - Pieter Jansen, viool - Elisabeth Smalt, altviool - Vincent Hepp, altviool

Amy Norrington, cello - Martijn Vink, cello - NN, hoorn

Mozart / Mendelssohn / Glière 

De Klara Muziekprijs 2016 voor beste solist of ensemble ging in januari jl. naar Oxalys, een ensemble dat in 1993 werd opgericht in de schoot van het Koninklijk Conservatorium Brussel en inmiddels al enkele decennia een vaste waarde is op het internationale kamermuziektoneel. Hoog tijd dus om hen op een zomers kamermuziekfeest als Klassiek Leeft Meesterlijk te verwelkomen.

Tijdens dit concert brengt Oxalys voor u niet alleen de twee beroemdste strijkoctetten uit het repertoire, nl. die van Mendelssohn en Glière, maar ook het charmante kwintet voor hoorn en strijkers van Mozart.

 Dit concert wordt opgenomen door radio Klara.

 Tickets klik hier

 

 

   

Zaterdag 12 augustus om 20 uur - Sint-Margaretakerk

Slotconcert - 3 Vlaamse tenoren

Thomas Blondelle, tenor - Stefan Cifolelli, tenor - Yves Saelens, tenor - Casco Phil – Chamber Orchestra of Belgium - Daniela Musca, directie

Katelijne Boon, presentatie

Het slotconcert van festival Klassiek Leeft Meesterlijk wordt een absolute primeur : 27 jaar na het eerste concert van "de drie tenoren" Pavarotti, Domingo en Carreras bent u getuige van het debuutconcert van 3 toptenoren "van eigen kweek" : Yves Saelens, Thomas Blondelle en Stefan Cifolelli. Zij zingen voor u de absolute hoogtepunten uit de muzikale literatuur voor tenor, van opera tot operette, van Napolitaans lied tot Amerikaanse songs. Zij worden begeleid door Casco Phil, voor de gelegenheid gedirigeerd door de Italiaanse dirigente Daniela Musca, die het tenorengeweld zal trachten te temmen.

Net als vorig jaar is de immer warmhartelijke Katelijne Boon uw charmante gastvrouw.

Aansluitend bent u van harte uitgenodigd op een receptie, u genereus aangeboden door de gemeente Knokke-Heist.

Tickets klik hier

 

Tickets reserveren

  • Telefonisch bij het CC Scharpoord op het nummer 050 630 430
  • Rechtstreeks aan het onthaal in het CC Scharpoord.

Online tickets reserveren

Surf naar onze webshop en bestel vanuit je comfortabele zetel je tickets online.
Tickets voor Pieter Wispelwey op 18 juli - klik hier
Tickets voor Rémi Geniet op 25 juli - klik hier
Tickets voor Malibran String Quartet op 1 augustus - klik hier
Tickets voor Oxalys Ensemble op 8 augustus - klik hier
Tickets voor het slotconcert van Casco Phil op 12 augustus - klik hier

Prijzen vanaf 17 EUR en alle plaatsen zijn genummerd.

Tickets voor deze 5 unieke concerten kunnen vanaf maandag 20 maart om 8.30 uur gereserveerd worden.

Voor vragen of meer info kan je terecht bij het CC Scharpoord op het nummer 050 630 430 of via cc.ticket@knokke-heist.be

Nuttige adressen

CC Scharpoord - Maxim Willemspad 1 - 8300 Knokke-Heist
Dominicanenkerk - Sparrendreef 91 - 8300 Knokke-Heist
Sint-Margaretakerk - Lippenslaan 1 - 8300 Knokke-Heist

 

 

 

 

Contact

Cultuurcentrum Maxim Willemspad 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

+32 50 630 430 +32 50 630 429  cc.ticket@knokke-heist.be