7 december, 2017

Lazarus speelt Camus

camusOp vrijdag 15 december 2017 ben je van harte welkom voor de voorstelling ‘Lazarus speelt Camus’, die om 20 uur plaatsvindt in Cultuurcentrum Scharpoord. Wat te doen met de slechte mop die leven heet? Dat was zo ongeveer de basisvraag in het opvallend samenhangende oeuvre van Albert Camus, grondlegger van het absurdisme, liefhebber van auto’s en vrouwen en koloniaal tegen wil en dank. Het leven als ultieme daad van verzet tegen de zinloosheid.

Een voorstelling die hulde brengt aan de absurde held die Camus zelf geworden is toen hij op zesenveertigjarige leeftijd overleed in een autoaccident terwijl hij eigenlijk van plan was om de trein te nemen. In, rond en tussen ‘s mans oeuvre gaat Lazarus op zoek naar verwantschap, ontroering en engagement, naar opstand en aanvaarding, naar trefzekere woorden en kraakheldere gedachten, naar de geur van gebakken vis en de geluiden van een zomernacht aan zee.

Tekst en spel: Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande en Lien Thys / kostuum: Karen De Wolf

Tickets

€ 16

€ 13 Uitpas, BILL, groepen +10 pers

Tickets kun je kopen in Cultuurcentrum Scharpoord of via deze link.