Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Preventiecampagne Ej me velo gezien: één op vijf loopt tegen de lamp!

De lokale politie en jeugdraad betrapten tijdens de campagne Ej me velo gezien 284 fietsers die reden met een niet-verkeersveilige fiets in Knokke-Heist. Ook in Damme liepen 68 fietsers tegen de lamp. Veel jongeren rijden dus blijkbaar nog altijd naar school, de jeugdbeweging of sportvereniging zonder goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Ouders staan er nog te weinig bij stil dat een verkeersveilige fiets en het dragen van fluorescerend en reflecterend materiaal het verschil kunnen maken in het verkeer.

Resultaten

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde tijdens de donkere maanden 1.683 fietsers. In totaal reden 352 fietsers (ofwel 1 op de 5) met een niet-verkeersveilige fiets. Hiervan hadden maar liefst 110 fietsen geen of een defect fietslicht. De fietsers die in orde waren, kregen enkele spaak-reflectoren cadeau. De andere fietsers kregen een proces-verbaal (van waarschuwing) en moesten hun fiets binnen de week in orde stellen.

Prijsuitreiking Knokke-Heist

De jonge fietsers die reden met een verkeersveilige fiets en een extra inspanning leverden om goed zichtbaar te zijn in het verkeer, bijvoorbeeld door het dragen van een fluohesje, maakten ook kans op een monkeylight of cinematicket. De prijsuitreiking vond op vrijdag 15 februari 2019 plaats in de Marge in Knokke-Heist. Een onschuldige hand bij de Knokke-Heistse jeugdraad maakte de winnaars bekend. De monkeylights gingen naar Luca Tolhoek, Gijs Gheldof en Wyatt Steurbaut (zie foto). Cyriel Poppe, Lise Savels en Dion Dobbelaere krijgen elk een cinematicket cadeau.

De uitreiking eindigde met een warme oproep. “De donkere maanden zijn nog niet achter de rug”, zei schepen Annie Vandenbussche. “Blijf goed zichtbaar in het verkeer en verplaats je steeds met een verkeersveilige fiets.” In Damme en Knokke-Heist kan je fietsuitrusting het hele jaar door worden gecontroleerd.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter