23 augustus, 2017

Project sportcentrum Olivier 3.0 en project Molenhoek Westkapelle schieten uit de startblokken

maquettevoorstelling OlivierHet sportbeleid in Knokke-Heist is er op gericht om zoveel mogelijk mensen regelmatig te laten sporten of bewegen in kwaliteitsvolle omstandigheden. Het gemeentebestuur heeft dan ook op de meerjarenplanning in de eerstkomende 3 jaar bijna 13 miljoen euro voorzien voor een ambitieus project om het sportcentrum Olivier op te waarderen tot een aantrekkelijk open sportpark met uitbreiding en renovatie van sporthal De Stormmeeuw en een moderne sportinfrastructuur voor voetbal en hockey. Nu op het A-terrein de kunstgrasmat met kurkvulling (481.347 euro) is afgewerkt en de verlichting is aangepast tot 200 Lux (11.292 euro), wordt in september 2017 een omheining van 8 meter hoog en een betonpad rond het kunstgrasveld op het B-veld voor voetbal gerealiseerd (198.759 euro).  Op het schuttersveld komt er in september 2017 een installatie voor speer- en discuswerpen (44.770 euro). De opdracht voor het vernieuwen van voorstelling met veldelektriciteit en sanitair en het plaatsen van een lift in sporthal De Stormmeeuw wordt gegund in september 2017. De gunning voor de ruwbouw van een nieuwe onthaalruimte, judozaal, uitbreiding van het terras van het cafetaria en de uitvoering van omgevingswerken met o.a. een uitbreiding van de parking zijn eveneens voorzien in oktober 2017. De werkzaamheden in sporthal De Stormmeeuw zullen vermoedelijk in de loop van oktober-november 2017 van start gaan.

In de loop van 2018 zouden de werkzaamheden starten voor de uitbreiding van de voetbaltribune met 2 nieuwe vleugels met hospitalityruimte en nieuwe kleedkamers. In 2019 komt er aan het hockeyterrein een nieuw gebouw met kleedruimten en cafetaria en wordt voorstelling clubhuisook de hele site van stadion Olivier omgevormd tot een echt sportpark.

In het sportcentrum Molenhoek in Westkapelle wordt momenteel het B-terrein voor voetbal omgevormd naar een kunstgrasveld (494.236 euro). In het najaar 2017 wordt ook de opdracht voor de uitbreiding van het cafetaria en bijhorend terras en het plaatsen van een luifel gegund.