6 maart, 2018

Ryan en Ian Lodens halen 3e wereldtitel op een rij binnen!

lodens abu dhabiOp woensdag 28 februari 2018 vertrokken Ryan (17) en Ian (19) Lodens richting het wereldkampioenschap jiujitsu in Abu Dhabi. De broers hoopten vooraf hun wereldtitel te verlengen, en dat mochten ze zondag 4 maart 2018 bewijzen in het Duo System Men U21. Ze wisten elke ronde met overtuiging te winnen en kwamen nadien in de finale tegen Griekenland uit. Opnieuw wisten de Knokke-Heistenaars te domineren en wonnen ze met een verschil van 4,5 punten. Zo haalden Ryan en Ian als lid van Ju-Jitsu Club Ippon Zwijndrecht onder leiding van Leon Verbraeken hun 3de wereldtitel binnen op een rij.

Op diezelfde dag was het ook aan de beurt aan Ryan en Marion (18), jiujitsu Myiamoto Bredene, in het duo mixed U21. Beiden startten heel sterk aan hun
reeksen. Ook zij wisten de finale te halen, dit tegen Montenegro. Hierbij moesten de 2 toch de duimen leggen voor de Montenegrijnen. Maar ook hier met een zilveren plak een uitzonderlijk fantastisch resultaat!

Als laatst waren er ook nog de Team Mixed Competitions, waarbij landen het tegen elkaar opnemen bestaande uit een team van 3 newaza vechters, 3 fighters en 1 duo koppel. België wist zich als klein dapper landje opnieuw de kop boven iedereen uit te steken en raakte zo in de finale waar Duitsland hen stond op te wachten. Hierbij konden de Duitsers helaas toch de bovenhand nemen, maar alsnog werd het Belgisch Ju-Jitsuteam bekroond als vicewereldkampioen.