Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Veilig internet met YouTube Kids

Kinderen worden vandaag vaak zoet gehouden met een smartphone of tablet. Maar ze mogen dan klein zijn, ze zijn er sneller mee weg dan hun ouders en vinden dan ook vlug de weg naar filmpjes die niet bestemd zijn voor hun ogen. Op 5 februari 2019 lanceerde Google YouTube Kids. Het biedt kinderen een veiligere en gemakkelijkere manier om hun weg op het internet te ontdekken. Je vindt er video’s gaande van hun favoriete shows en muziek tot video’s over wetenschappelijke proefjes en alles daartussenin, op maat van kinderen tussen 3 en 12 jaar.

Je kind kan vrij op YouTube Kids surfen. Wil je als ouder meer controle houden, dan kun je inloggen met een Google-account en allerlei functies instellen zodat je je kind met een gerust hart op het platform kan laten surfen.

In het verleden bleek de beveiliging voor kindvriendelijk materiaal niet altijd 100 % efficiënt te zijn. Google werkt evenwel hard om ervoor te zorgen dat alle inhoud kindvriendelijk is. Zie je als ouder toch een filmpje waar je je zorgen over maakt, dan kun je dit eenvoudig melden aan Google en het filmpje blokkeren voor je kind.

De YouTube Kids app is gratis te downloaden en eenvoudig in te stellen.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter