16 oktober, 2017

Werelddag van verzet tegen armoede op 17 oktober: hang jij ook een laken en affiche uit?

kinderarmoede afficheKnoop mee de strijd aan! Op dinsdag 17 oktober 2017 onderneemt men wereldwijd acties om armoede de wereld uit te helpen. Ook in Knokke-Heist gaat deze dag niet onopgemerkt voorbij. Onder impuls van het project ‘Knokke-Heist geeft elk kind kansen’ wil onze gemeente er nogmaals de aandacht op vestigen dat alle kinderen in Knokke-Heist kansen krijgen en we op die manier een halt willen toeroepen aan kinderarmoede!

 

Ook jij kunt je steentje bijdragen. Hang de affiche op een zichtbare plaats uit en toon op die manier je solidariteit. De straat in Knokke-Heist met de meeste affiches roepen we tijdens de warmste week uit tot Warmste straat. Wil je meedingen naar deze uitzonderlijke titel? Registreer je straat door een mail te sturen naar annelies.devoogt@knokke-heist.be.

 

Of hang op 17 oktober een wit geknoopt laken uit je raam en bind mee de strijd aan tegen armoede. Dit is een nationaal symbool waarmee Het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding elk jaar opnieuw duidelijk wil maken dat ontsnappen uit armoede een zaak is van iedereen!

 

Koning Rocco en Robby

Net als vorig jaar zullen leerlingen van de basisscholen op 17 oktober op een interactieve en speelse manier kennismaken met armoede en uitsluiting en leren omgaan met geld. Koning Rocco en Robby komen opnieuw langs en samen met hen bouwen de leerlingen een stad waar er plaats is voor iedereen en waar elk kind kansen krijgt! Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen de stad, samen met hun (groot-)ouders, broers, zussen, vrienden,… bezoeken in Bibliotheek Scharpoord. De bib is elke weekdag open van 10 tot 19 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur.

 

Knokke-Heist geeft elk kind kansen

Het project ‘Knokke-Heist geeft elk kind kansen’ brengt meer dan 45 organisaties samen. Al die mensen leveren inspanningen voor kinderen. gemeentebestuur en OCMW Knokke-Heist, Kind en Gezin, de Knokke-Heistse basisscholen, Spelotheek De Wip, Mama’s voor kinderen, kinderdagverblijven en vele andere partners werken samen in dit project. Samen bundelen we de krachten om gezinnen op een gepaste manier te helpen.

 

Het project werkt met een ‘brugfiguur’. Deze persoon probeert gezinnen verder te helpen die het moeilijker hebben en die niet onmiddellijk weten waar ze met hun vragen terechtkunnen.

 

Elk van ons kan kansen creëren voor kinderen! Soms zit het in de kleine dingen, zoals bijvoorbeeld elk kind de kans geven om naar een verjaardagsfeestje te kunnen gaan. Of je eigen kinderen bijbrengen dat ze moeten delen en solidair moeten zijn.

 

Dankzij al deze kleine inspanningen zijn we ervan overtuigd dat we alle kinderen in onze gemeente maximale kansen kunnen bieden!