Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Bijen in de bloemetjes met ‘Jouw tuin zoemt’ 

Wil jij meer bloemen in je tuin die ook de bijen een duwtje in de rug geven? Dat kan. Ook dit voorjaar organiseert het Regionaal Landschap Houtland & Polders een samenaankoop waarmee je in jouw omgeving het verschil kan maken voor onze bijen en vlinders. Twaalf vaste planten voor de prijs van €22 garanderen een zoemende tuin van in de lente tot de herfst.           
          
Het aanbod           
Dit bijzondere plantenpakket biedt door z’n natuurlijk karakter een schitterende aanblik in tuinen en bloemperken en is een belangrijke voedselbron voor insecten. Omdat onze bijen leven van het stuifmeel van specifieke bloemen, zijn inheemse bloemplanten van onschatbare waarde. Het is immers niet de grootte van de bloem maar wel de inhoud dat telt. Een zorgvuldige selectie van nectar- en stuifmeelrijke planten maakt van jouw tuin of terras een ideale, bijenvriendelijke omgeving. 

In de kijker: wilde cichorei           
De blaadjes van deze plant smaken licht bitter, zoals witloof en kunnen in het voorjaar gebruikt worden als smaakmakers in salades. In de zomer trekt wilde cichorei met zijn prachtige, hemelsblauwe bloemen, rijk aan nectar en stuifmeel heel wat soorten bijen, vlinders en zweefvliegen aan.    De andere planten zijn gewone brunel, veldsalie, duizendblad, koninginnekruid, beemdkroon, Robertskruid, knoopkruid, vingerhoedskruid, wilde reseda, pastinaak en dagkoekoeksbloem.  

Haverlo uit Brugge en het VLTI St-Rembert in Torhout. Door een plantenpakket te kopen, zet je niet alleen de bijen in de bloemetjes maar steun je dus ook een pedagogisch project.     In Knokke-Heist kun je je plantjes ophalen op zaterdag 27 april 2024 van 10 tot 12 op het compostdomein in De Noordhinder in Heist.       
          
Praktische informatie           
Pakketinhoud: 12 bijenvriendelijke, inheemse, vaste planten           
Kostprijs: € 22 per pakket. 

Hoe kan je bestellen? 
Dat kan via de website van Houtland Zoemt tot maandag 22 april 2024 (en zolang de voorraad strekt).

Waar en wanneer kan je je pakket ophalen?
Op zaterdag 27 april tussen 10 en 12 uur in de compostruimte aan WZC Noordhinder in Heist. Let wel, het afhaalpunt kan je pas bepalen bij je bestelling.

Alle afhaalpunten en -data vind je terug op www.jouwtuinzoemt.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter