Iedereen GENiaal: het boek


'Iedereen GENiaal is een vernieuwend en verrassend boek. Het bracht cartoonisten en wetenschappers bij elkaar en het maakt duidelijk dat het werk rond genetica, dat in de academische centra gebeurt, iedereen raakt! Het boek  zal in première beschikbaar zijn aan een exclusief voordeeltarief tijdens het Cartoonfestival. Vanaf 3 september zal het boek eveneens beschikbaar zijn in de boekhandel.

‘Iedereen GENiaal’, Ballon Media, 220 pagina’s, € 29,99

Tijdens het Cartoonfestival zal het boek exclusief te koop worden aangeboden in de Cartoontent voor € 27.

  

Een toegankelijk boek over een spraakmakend onderwerp 

Humane genetica is niet louter het speelterrein van academici, maar heeft integendeel juist ALLES te maken met IEDEREEN. We hebben allemaal DNA, genen, chromosomen, een genoom... Sterker: het zijn net onze genen die bepalen hoe we er uitzien, hoe we ons gedragen en welke gezondheidsrisico’s we lopen. De auteurs van Iedereen GENiaal leggen in gewone mensentaal uit wat humane genetica betekent, met voorbeelden en anekdotes uit het dagelijkse leven. Wat als uit een standaard genenonderzoek blijkt dat je biologische vader iemand anders is dan je dacht? De nieuwste ontwikkelingen in het vak werpen ook ethische vraagstukken op die dit spraakmakende boek niet uit de weg gaat. 

 

Negen bekende Vlaamse cartoonisten kruiden dit boek met hun eigenzinnige blik op cruciale thema’s en hete hangijzers. Met spitse tekeningen en verrassende observaties slagen zij erin een complex thema als genetica te verhelderen.

  

Pascal Borry is docent medische ethiek aan het Departement Maatschappelijke Gezondheidszorg en Eerstelijnszorg van de KU Leuven. Zijn onderzoeksactiviteiten spitsen zich voornamelijk toe op maatschappelijke thema’s in het domein van de humane genetica.

 

Gert Matthijs is buitengewoon hoogleraar aan de KU Leuven. Hij is moleculair geneticus en werkt op het Centrum Menselijke Erfelijkheid van het UZ Leuven, waar hij het laboratorium voor genetisch onderzoek bij patiënten met aangeboren, erfelijke aandoeningen leidt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Cultuurcentrum Maxim Willemspad 1 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

+32 50 630 430 +32 50 630 429  cc.ticket@knokke-heist.be