Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Klassiek Leeft Meesterlijk 2019

Liebrechts Bucket Liszt

Dominicanenkerk
16 juli 2019- 20 uur

Artistiek directeur Liebrecht Vanbeckevoort opent de 11de editie van Klassiek Leeft Meesterlijk met een piano solo recital, volledig gewijd aan de Hongaarse componist Franz Liszt. Vanbeckevoort eerde deze pianistiek grensverleggende componist recent met een nieuwe cd-opname ‘Reflections’, die de veelzijdigheid van Liszt illustreert: Liszt als poëet, als virtuoos, als religieus man. Deze drie facetten worden vervolgens op sublieme wijze verenigd in Liszt’s meest monumentale pianocompositie, zijn Sonate in b.

Programma

F. Liszt - Lied transcripties, Bénédiction de Dieu dans la solitude, Venezia e Napoli, Sonate in b, S.178, …

Musicus

Liebrecht Vanbeckevoort, piano

Alfama String Quartet & Julien Libeer

Dominicanenkerk
23 juli 2019 - 20 uur

Het Alfama strijkkwartet en pianist Julien Libeer zijn sinds verschillende jaren trouwe podiumpartners in kamermuziekverband. Deze vooraanstaande Belgische musici stelden zorgvuldig een boeiend programma samen met piano solo werk van Bach/Busoni, een strijkkwartet van Mendelssohn en als apotheose César Franck’s pianokwintet in f.

Programma

J.S. Bach/F. Busoni – F. Mendelssohn – C. Franck

Musici

Elsa de Lacerda, viool

Céline Bodson, viool

Morgan Huet, altviool

Renaat Ackaert, cello

Julien Libeer, piano

Piano trio Margulis-Buzlov-Maisky

Dominicanenkerk
30 juli 2019 - 20 uur

De Russische musici Alissa Margulis en Alexander Buzlov vormen niet alleen op het podium een ijzersterkte tandem, maar zijn in het dagelijks leven ook een getrouwd koppel. Margulis is prijswinnaar van talloze vioolconcours, net als haar echtgenoot Buzlov trouwens, een cello-laureaat van de Tchaikovsky-wedstrijd in Moskou. Voor dit concert krijgen ze op het podium gezelschap van pianiste Lily Maisky, dochter van wereldvermaard cellist Mischa Maisky. Een trio topmusici met bijzondere genen!

Programma

F. Schubert – L. Van Beethoven – P.I. Tchaikovsky

Musici

Alissa Margulis, viool

Alexander Buzlov, cello

Lily Maisky, piano

Cello Recital

Dominicanenkerk
5 en 6 augustus 2019 - 20 uur

De passage van de veelbelovende Franco-Belgische celliste Camille Thomas ging tijdens Klassiek Leeft Meesterlijk 2018 niet onopgemerkt voorbij. Artistiek directeur Liebrecht Vanbeckevoort nodigde deze fijnbesnaarde rasartieste na hun begeesterende samenwerking daarom prompt opnieuw uit voor een duo recital. Thomas en Vanbeckevoort brengen een muzikaal fijnproeversmenu ten gehore waarin overvloedig ruimte is voor verstilling, contemplatie, pure schoonheid, dramatiek, passioneel musiceren en opwindende virtuositeit.

Programma

L. van Beethoven – J. Brahms – O. Messiaen – C. Franck

Musici

Camille Thomas, cello

Liebrecht Vanbeckevoort, piano

slotconcert - Mozart Gala

Margaretakerk
10 augustus - 20.30 uur

Klassiek Leeft Meesterlijk kent naar goede gewoonte een groots slotakkoord. De editie 2019 wordt in stijl afgesloten met een feestelijk Mozart gala. Om Belgische sterren te spotten moet je op 10 augustus in Knokke-Heist zijn, want niet minder dan 4  topsolisten van eigen bodem luisteren dit slotconcert met hun gevierde talent op. Klarinettist Roeland Hendrikx legde in 2018 Mozarts klarinetconcerto met London Philharmonic vast op een intussen lovend onthaalde cd en de begenadigde zangers Eerens, Blondelle en Faveyts beschikken over unieke stembanden die menig operaliefhebber doet wegdromen bij Mozarts jeugdopera Bastien und Bastienne. De gepassioneerde orkestmusici van ‘La Passione’ tekenen opnieuw present en openen de avond op de beroemde tonen van Eine kleine Nachtmusik onder de deskundige en bevlogen leiding van de Italiaanse opera-dirigente Daniela Musca.

Onze trouwe gastvrouw is ook nu weer de charmante Klara/Canvas presentatrice Katelijne Boon.

Programma

W.A. Mozart – ‘Eine kleine Nachtmusik’, Klarinetconcerto, ‘Bastien und Bastienne’

Musici

Orkest La Passione

Daniela Musca, directie

Roeland Hendrikx, klarinet

Ilse Eerens, sopraan

Thomas Blondelle, tenor

Shadi Torbey, bas

Katelijne Boon, presentatie