Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Verkeersmaatregelen Knokke Run 2024

Op woensdagmorgen 1 mei 2024 zetten opnieuw een massa sportievelingen hun beste beentje voor tijdens diverse stratenlopen van de Engie Knokke Run 2024. Voorlopig zijn al 3450 deelnemers ingeschreven, dat zijn er reeds 1000 meer dan er vorig jaar effectief aan de start verschenen! De start en aankomst van alle loopwedstrijden situeren zich in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark.

Timing start:

09.30 uur: Engie Knokke Run 21K

10.00 uur: Persil Kids Run 1,5K (voor 4 tot 12-jarigen)

10.45 uur: Engie Knokke Jogging en 10K

Het einde van alle wedstrijden is voorzien om 13 uur. Meer informatie vind je terug op de website www.knokkerun.be.

Totaalbeleving

De Knokke Run is niet zomaar lopen. Het is een totaalconcept om de deelnemers een onvergetelijke beleving in het unieke Knokke-Heist te bezorgen. De organisatie verloopt in samenwerking met het professionele evenementenbureau Golazo, wat een streven naar kwaliteit met zich meebrengt. Bij de ontwikkeling van het parcours probeert de Sportdienst steeds heel wat toeristische troeven van Knokke-Heist te integreren, zoals de Zeedijk, Zwin Natuur park, de internationale dijk en het Blinckaertduisbos.

Er wordt op 2 bevoorradingsposten een muziekinstallatie voorzien en op 5 extra plaatsen ook muzikale randanimatie om de deelnemers aan te moedigen:

· Helmweg-Caddiespad: djembé Ottentico

· Rotonde Zoutelaan / Elizabetlaan: For Freedom Pipes and drums

· Bronlaan-Zwinlaan: djembé Slagweg

· Paulusstraat-Graaf Jansdijk: Freedom Cultural Ambassadors

· Kavel I straat: djembé Batteristas

Verkeersmaatregelen

De organisatie en lokale politie nemen verschillende verkeers- en veiligheidsmaatregelen om het sportevent vlot te laten verlopen. Respecteer de verkeerssignalisatie en volg steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.

Albertlaan, Elizabetlaan en de Zeedijk zijn afgesloten op volgende tijdstippen:

· 9.30 tot 10.00 uur voor de passage van de Engie Knokke 21K

· 10.45 tot 11.15 uur voor de passage van de Engie Knokke Jogging en de 10K

In de Graaf Leon Lippensdreef is normaal autoverkeer in beide richtingen mogelijk tot aan de doorsteek met de Internationale fietsdijk. Het recreatieve fietsverkeer wordt die voormiddag tussen de Bronlaan en het bezoekerscentrum op de rijbaan van de Graaf Leon Lippensdreef gestuurd en dit tussen 9.45 en 10.45 uur.

De straten Paulusstraat, Prinsenbossen, Zevenkote, Paulushof, Sneeuwgorsdreef, Jagerspad, Graaf Jansdijk, Graaf Janshove en Molenschaarde worden tussen 10.15 tot 12.15 uur tijdelijk afgesloten voor de doortocht van de Engie Knokke 10K en 21K.

In de zone van de Magere Schorre, Duivenlaan, Witte Duivenhof, en Graaf Jansdijk zijn de straten tussen 9.45 tot 11.30 uur tijdelijk afgesloten voor de doortocht van de Persil Kids Run en de Engie Knokke Jogging.

In de Zoutelaan, Sparrendreef, Windevang en Tuinfluiterspad zijn de straten tussen 10.40 tot 11.20 uur tijdelijk afgesloten voor de doortocht van de Knokke Jogging.

De St-Jorisstraat, De Klerckstraat, De Judestraat, Caddiespad, Helmweg en Albertlaan: In deze zone worden de straten tijdelijk afgesloten worden voor de doortocht van 2 loopwedstrijden op onderstaande tijdstippen:

· Vanaf 9.25 tot 9.50 uur voor de passage van de Engie Knokke 21K;

· Vanaf 10.40 tot 11.00 uur voor de passage van de Engie Knokke Jogging en de 10K.

De Helmweg blijft echter afgesloten tot 11.30 uur, doordat de Knokke Jogging komende van de Sparrendreef en het Caddiespad ook terugkeert via de Helmweg.

Hazegrasstraat: Deelnemers aan de Knokke 21K komen vanuit de Kavel I – straat en lopen rechts op het fietspad richting de Oosthoek tot aan de Kortestraat.

Het recreatieve fietsverkeer wordt die voormiddag tussen de Kortestraat de Kavel I- straat op de rijbaan van de Hazegrasstraat gestuurd.

Autoverkeer in beide richtingen is mogelijk maar zal hinder ondervinden in de Hazegrasstraat ter hoogte van de Kortestraat waar de lopers de rijbaan van Hazegrasstraat dwarsen en het Jagerspad inlopen.

Oosthinderstraat, Kon. Fabiolalaan, Tamarisklaan, Prins Filiplaan, Konijnendreef, Valkenpad, Boslaan en Nachtegalenlaan: In deze zone worden de straten tussen 10.45 tot 11.45 uur tijdelijk afgesloten voor de doortocht van de Engie Knokke 10K en 21K. Bewoners houden er best rekening mee dat hun woning die voormiddag moeilijk bereikbaar of te verlaten zal zijn.

De Jan Devischstraat, Bremlaan, Appollo XI-laan, Bloemenlaan en Notelarenlaan zijn tussen 9.45 tot 12.30 uur tijdelijk afgesloten voor de doortocht van de Engie Knokke 10K en 21K.

Parkeerverbod

Op de meeste straten gelegen op het parcours is in de voormiddag een parkeerverbod van kracht. De straten worden tijdelijk afgesloten voor de doortocht van de loopwedstrijden.

Wekelijkse marktdag op het Gemeenteplein

Autoverkeer van en naar de groentemarkt via de Graaf Jansdijk en de Judestraat zal ernstige hinder ondervinden tussen 9.30 uur en 12.30 uur. De markt blijft volledig bereikbaar via de Lippenslaan. Het verkeer dat wegrijdt in de richting van de voormalige kliniek, wordt via de Judestraat teruggeleid naar de Albertlaan.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter