Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

CARTOONFESTIVAL 2022 - 15.000 x bedankt

Ondanks het prachtige weer tijdens de zomer 2022, mochten we maar liefst 15.000 enthousiaste bezoekers verwelkomen op de 61ste editie van het Cartoonfestival Knokke-Heist!

Bedankt om er samen met ons zo'n groot feest van te maken, hopelijk zien we jullie volgend jaar allemaal terug.

GOUDEN HOED: SCHRIJF JE NU IN!

Ben jij een tekentalent? Schrijf je dan nu in voor de cartoonwedstrijd Grote Prijs Knokke-Heist Gouden Hoed 2023.

Elk jaar wordt in het kader van het Cartoonfestival De Grote Prijs Knokke-Heist Gouden Hoed georganiseerd, de oudste cartoonwedstrijd ter wereld. Na al die jaren blijkt de wedstrijd nog steeds bijzonder populair, want ruim 491 cartoonisten uit meer dan 95 landen namen vorig jaar deel.

Alle personen met de leeftijd van minstens 18 jaar kunnen participeren aan deze internationale wedstrijd. Deelname is gratis en de deelnemers bepalen zelf het onderwerp van de inzendingen. Deadline voor het indienen van de cartoons is 31 december 2022. De te winnen geldprijzen bedragen: € 5000 (Gouden Hoed), € 2000 (Zilveren Hoed), € 1000 (Bronzen Hoed) en € 500 (Publieksprijs).

Een professionele jury maakt uit de ontvangen inzendingen een selectie voor de tentoonstelling en kiest 10 genomineerden. De laureaten worden bekend gemaakt op de openingsdatum van het festival.

Het inschrijvingsformulier en het volledige wedstrijdreglement vind je hier terug.