Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

IRONMAN 5150 & 70.3 Knokke-Heist

 

In september 2022 nam de Sportdienst Knokke-Heist afscheid van de Zwintriathlon en Halve Triatlon Knokke-Heist en dit na respectievelijk 22 en 3 edities. Met gemengde gevoelens, doch vooral fierheid zagen we dat de wereldwijde marktleider in het organiseren van triatlons onze aanhoudende inspanningen om een uniek triatlon verhaal te brengen wist te waarderen. Na meer dan 10 jaar afwezigheid zal IRONMAN met de IRONMAN 5150 Knokke-Heist (zaterdag 16 september, start vanaf 10 uur) en de IRONMAN 70.3 Knokke-Heist (zondag 17 september, start vanaf 9 uur) vanaf 2023 weer actief zijn in ons land. De Sportdienst Knokke-Heist zal dit mee faciliteren en IRONMAN van heel nabij adviseren, o.a. wat het zoeken en aansturen van vrijwilligers betreft.

TAAK

Om alles in goede banen te leiden is IRONMAN op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. In samenspraak met IRONMAN heeft de Sportdienst Knokke-Heist een bevragingsformulier ontwikkeld waarin alle taken vervat zitten.

Beide triatlons gaan door in het weekend van 16 en 17 september 2023. Maar vanaf woensdag 13 september starten de voorbereidingen reeds met .o.a. het samenstellen en inpakken van de tassen voor de deelnemers, de opbouw van de wisselzone en de opbouw van de merchandise shop …
Om dit in deze fase zo duidelijk mogelijk te maken, is er bij elke taak een pop-up toegevoegd met een korte beschrijving van de opdracht. Je zal merken dat de opdrachten heel uiteenlopend zijn en er ongetwijfeld voor elk wat wils is. Je kunt actief zijn in het wedstrijdsecretariaat, aan de start van het zwemgedeelte, seingever op het fiets- of loopparcours, een bevoorradingspost bemannen of helpen aan de aankomst en nog zoveel meer ... Het bevragingsformulier bevat een chronologische opsomming van al deze taken.

Wil jij één van onze helpende handen zijn? Neem dan snel contact met ons op! Je kunt dit doen door hier te klikken en het bevragingsformulier in te vullen.
In navolging van onze standaard werkwijze, hebben wij aangedrongen bij IRONMAN om jouw engagement passend te honoreren. Naast een vrijwilligersvergoeding, een T-shirt en rugzak van IRONMAN zal je ook gestalte geven en bijdragen tot het succes van deze 2 internationale topsportevents.

Data & uur

Woensdag 13 september, donderdag 14 september en vrijdag 15 september staan volledig in teken van de voorbereidingen. Op vrijdag 15 september om 12 uur gaan we dan officieel van start met de opening van het wedstrijdsecretariaat in het casino.

De IRONMAN 5150 Knokke-Heist gaat door op zaterdag 16 september, met een rolling start van 10 tot 10.30 uur. De laatste triatleet wordt aan de aankomst verwacht om 15 uur.
Op zondag 17 september gaat de IRONMAN 70.3 Knokke-Heist van 9 tot 10.30 uur van start. De laatste triatleet wordt aan de aankomst verwacht om 19 uur.
De duur van je taak is natuurlijk afhankelijk van je gekozen ta(a)k(en). De opgegeven timing verbonden aan elke opdracht is ook indicatief. Opdrachten kunnen ook gecombineerd worden.
Traditiegetrouw nemen we enkele weken voor het event contact op om je medewerking te checken en een tijdje later bezorgen we je dan een taakomschrijving.

Contact & info