Knokke-Heist bezoeken als toerist?

KANTELTIJD

audio-expo - Karl Meersman & Wouter Deprez

De expo blijft open voor publiek.

Karl Meersman, bekend van zijn spotprenten in Trends en Knack Focus en comedian Wouter Deprez slaan de handen in elkaar. Terwijl je het nieuwe werk van Karl ontdekt, fluistert Wouter Deprez zijn bedenkingen in via een audiogids. Je merkt al snel dat Karl een volledig andere richting is ingeslagen. De interactie tussen de kunstwerken van Karl en het commentaar van Wouter zorgt voor een boeiend geheel. Een fascinerend verhaal over de kwetsbaarheid van de mens in deze voortdurend veranderende wereld. Nu meer dan ooit actueel … Nog tot en met 16 januari in Cultuurcentrum Scharpoord.

Wat mag je verwachten? Karl Meersman kantelt en Wouter Deprez denkt er het zijne van …

De namen Karl Meersman en Wouter Deprez doen ongetwijfeld een belletje rinkelen. Als deze twee genieën zich samen aan een project zetten, dan kan dat niet anders dan vuurwerk geven. Laat je verbazen door splinternieuw werk van de hand van Karl Meersman terwijl Wouter Deprez zijn bedenkingen influistert via een audiogids.

Benieuwd wat je mag verwachten? Luister hier naar een audiofragment van Wouter Deprez:

Audiogids voor volwassenen

Audiogids voor kinderen

De kwetsbaarheid van de mens,

die in grote getale deze planeet bevolkt, maar allemaal uniek en o zo imperfect. Een hoekje is er sowieso bij iedereen wel af. Sommigen kunnen hun eigenaardigheid minder goed verbergen of erger, begeven onder de druk.

De kwetsbaarheid van de natuur.

Want de mens, hoe kwetsbaar ook, kan zelf behoorlijk bedreigend uit de hoek komen. Niet alleen tegenover buur of vriend. Ook dieren, bossen en biotopen kreunen onder het tempo van deze tijd.

De kwetsbaarheid van de kunstenaar,

die als observator of ‘sponswezen’ de wereld absorbeert, filtert en weergeeft. ‘De kunstenaar biedt geen zekerheid, hij biedt houvast door mee te wankelen’, schreef Ramsey Nasr.

Bereid je bezoek voor

Locatie: Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, ingang Zegemeer.

Elke dag van 10 - 18 uur, op vrijdag en zaterdag tot 20 uur. Gesloten op dinsdag. Laatste tijdslot start een uur voor sluiting.

Tickets zijn hier te koop. Er zijn maar een beperkt aantal audiogidsen beschikbaar, boek daarom je tickets via de website om zeker te zijn van je plaats. Aan de deur worden enkel beschikbare tickets verkocht.

Bezoek met gids

Elke zondag om 10 uur staat een gids klaar om je meer te vertellen over de werken. Dit is volledig gratis bij aankoop van een ticket, reserveer wel een plaatsje via cc.ticket@knokke-heist.be.

Ook voor gezinnen!

Ook voor kinderen heeft Wouter Deprez een audiogids ingesproken. Een leuke en leerrijke manier om kennis te maken met kunst. Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Atelierbezoek Karl Meersman

Naar aanleiding van de audio-expo kan je mee op uitstap naar het atelier van Karl Meersman. Een unieke kans om een blik te krijgen achter de schermen!

Donderdag 9 december - 13.30 - 18.30 uur

€ 35 incl. busvervoer - Schrijf je in.

Karl Meersman

Misschien ken je Karl Meersman door de wekelijkse tekeningen die hij maakt voor Trends en Focus-Knack. Al meer dan 30 jaar vind je fijn uitgewerkte spotprenten over kibbelende politici in Trends en opvallende portretten van film- en popsterren in Focus.

Toch lagen nieuwe technieken en andere onderwerpen uitdagend te wachten: bedreigde diersoorten, landschappen of portretten van roemloze mensen. Karl droomde van schilderijen en koppen in klei. Die droom werd Kanteltijd.

Wouter Deprez

Het is goed dat Karl dit traject niet alleen aflegt. In de scherpe waarnemer die Wouter Deprez is, vond Karl de perfecte compagnon de route. Wouter breekt taalvaardig in het werk van Karl binnen en denkt er het zijne van. Hij kreeg Karls werken te zien en hoorde vooral stemmen. Geprevel, geroddel of een laatste adem. Gelukkig denkt hij af en toe luidop! Zijn gedachten kronkelen van leut, wat uitmondt in fascinerende verhalen en anekdoten. Als je wil, zit de meester-verteller mee op je schouder tijdens je bezoek aan Kanteltijd.

De audiogids van Wouter Deprez legt een warm relativerend laagje over een tentoonstelling die iedereen zal verrassen.

Duoportret Karl Meersman & Wouter Deprez - ©Thibaut De Groote

Foto: Thibaut De Groote

Ontmoet Karl Meersman

Wil je de kunstenaar Karl Meersman graag ontmoeten of je catalogus laten signeren? Dat kan op zaterdag 11 december. Karl Meersman is dan aanwezig van 14 tot 18 uur. De catalogus van 'Kanteltijd' is ter plaatse te koop voor € 25, na bezoek van de audio-expo.

Als je de expo bezoekt, kan je deelnemen aan de wedstrijd om een catalogus te winnen. Het wedstrijdreglement vind je hier.

Praktisch

Deze audio-expo opent de deuren op zaterdag 9 oktober en loopt tot en met zondag 16 januari. Elke dag van 10 - 18 uur, op vrijdag en zaterdag tot 20 uur. Gesloten op dinsdag.

Tickets

Tickets kosten € 10 (€ 8 Uitpas Knokke-Heist & Vlaanderen, <26 jaar, EDC-houders, groepen + 10 personen, leden van Davidsfonds en Gezinsbond) en gratis voor <18 jaar en begeleider EDC-houders) en zijn nu al te koop!

Groepen en verenigingen kunnen genieten van groepstarief. Zet de audio-expo Kanteltijd alvast op jullie programma, het is bovendien om een gids bij te boeken, zodat je meer ontdekt over Karl Meersman, zijn carrière en het verhaal achter zijn werken.