Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Kneistival 2022

GRATIS Pop- en Rockfestival

Kneistival is een gratis muziekfestival in Knokke-Heist. Op het Heldenplein, vlakbij het prachtige strand kan je genieten van een waanzinnige sfeer en bruisende concerten van lokale, nationale en internationale bands. Het festival vindt plaats van vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli 2022. De optredens beginnen telkens vanaf 20 uur, op zaterdag is er een kidsnamiddag vanaf 14.30 uur.

davina michelle

vrijdag 1 juli 2022 - 20 uur

Davina Michelle is momenteel één van de rising stars in Nederland. Sinds wereldster P!nk afgelopen jaar op haar cover van "What About Us" in een viral video reageerde en ze deelnam aan het tv-programma ‘De Beste Zangers van Nederland’ gaat het hard voor de Nederlandse zangeres. Ondertussen heeft ze met ‘Duurt te Lang’, ‘Skyward en’ ‘Hoe Het Danst' meerdere hits op haar naam staan. Eerst schittert ze met haar wervelend show nog in Rotterdam Ahoy, Paaspop en Pinkpopen straks opent ze bij ons in Knokke-Heist de 35ste editie van Kneistival. 

Bart Peeters

vrijdag 1 juli 2022 - 21 uur

Bart Peeters en zijn Ideale Mannen hebben zot veel goesting! Er mag eindelijk terug gefeest worden en laat dat nu net hun zomerspecialiteit zijn.

U mag zich verwachten aan een mix van oude en nieuwe nummers, een mix van wereldmuziek, folk en hier en daar wat fonk, disco en soul.

DE KETNETBAND

zaterdag 2 juli 2022 - 14.30 uur

De meest swingende kids band van het land komt dit jaar opnieuw naar Kneistival. Jong en oud gaan ongetwijfeld volledig los op dit fijne feestje. Al meer dan 20 jaar touren deze toppers door Vlaanderen en ondertussen zijn ze uitgegroeid tot de populairste band voor kids. Met enkele nieuwe gezichten zorgen ze dit jaar voor een ongeziene show vol fun en muziek!

Yevgueni

zaterdag 2 juli 2022 - 20 uur

Dit is niet zomaar een optreden, maar een langverwachte terugkeer op festivalpodia na een pauze van meer dan 2 jaar. Het belooft vuurwerk te worden want Yevgueni zat natuurlijk niet stil en werkte aan heel wat nieuw materiaal. Een concert vol tijdloze, universele verhalen over, onthaasting, liefde en kleine dagdagelijkse tafereeltjes, verpakt in rake popsongs. Het belooft dus én een groot uitgesteld feest én een gigantisch startschot voor de nieuwe toekomst te worden.

frank boeijen

zaterdag 2 juli 2022 - 21 uur

Hoe zou de Nederlandstalige popmuziek eruit zien zonder Frank Boeijen? In een carrière die inmiddels 40 jaar beslaat, heeft hij het genre mee vormgegeven. We kennen zijn hits allemaal: Zwart Wit, Kronenburg Park en Koud in mijn hart, inmiddels solide verankerd in het collectieve geheugen.

 We zijn dan ook heel enthousiast om deze grootmeester te gast te hebben op Kneistival. Het wordt een zalige zomeravond en een muzikale reis door de tijd.

Les Truttes

zaterdag 2 juli 2022 - 22.30 uur

Les Truttes bestaan zowaar 25 jaar! VIJFENTWINTIG? Oh My God! Reden genoeg om dit uitgebreid te vieren met een heuse ‘Anniversary Tour’! Met een ongeziene energie en overgave brengen ze een creatieve mix van muziek en spektakel doorspekt met de nodige dosis humor en zelfrelativering. Les Truttes zijn veel meer dan een band: ze zijn een begrip, een ervaring, een party die niemand wilt missen. The 25th Anniversary Tour wordt groots! Imposant! Feestelijk! Mega Fantastisch! De reactie van het publiek is nu al gekend: ‘OH MY GOD!'

MUSTII

zondag 3 juli 2022 - 20.00 uur

Thomas Mustin is misschien wel lands' beste bewaarde geheim. De acteur speelde mee in heel wat theaterstukken, televisieseries en films maar gooit zichzelf nu op de muziekpodia met waanzinnig straffe muziek. In Brussel en Wallonië bewees hij op tal van festivalpodia garant te staan voor een ijzersterk liveoptreden. Op Kneistival ontdek je elk jaar nieuwe bands en dit is zeker een niet missen concert. Zeg achteraf niet dat je niet verwittigd was.

fischer-Z

zondag 3 juli 2022 - 21 uur

Fischer-Z is een new wave band uit UK die bekend staat om scherpe maar tevens poëtische teksten. In totaal omvat de 42-jarige carrière van de band 20 albums, speelden ze al meer dan 3000 concerten wereldwijd en verkochten ze meer dan twee miljoen albums. Het debuutalbum uit 1979; "Word Salad" is een cultklassieker. Het album "Going Deaf For a Living" bevat de single 'So Long' waarvan de clip veel te zien was op MTV. En het meest bekende album "Red Skies Over Paradise" (1981) barst van de klassiekers zoals 'Marliese'. In 1996 stonden ze op het Heldenplein, nu komen ze dat met plezier voor alle liefhebbers overdoen!

80's Verantwoord

zondag 3 juli 2022 - 22.30 uur

Opgegroeid tussen krakers en kakkers balanceren 80’s Verantwoord DJ’s nog steeds iedere editie plaat na plaat op die altijd spannende grens van credible & incredible die 80’s Verantwoord zo 80’s verantwoord maakt. Uit je plaatje gaan op bijvoorbeeld The Cure, Talking Heads, George Michael, Doe Maar en David Bowie. Dompel je onder in het beste van de jaren ’80!

Praktische info

Kneistival is een feelgood evenement vol vakantievibes!

Waar is Kneistival?

Kneistival vindt plaats op het Heldenplein, vlakbij het strand. Met de auto, parkeer je best in de rand van de badstad. Info over het parkeerplan, vind je hier.

Hoe geraak je er?

Te voet of met de fiets is het festival het best te bereiken. Er zijn 400 extra fietsparkings voorzien op de Zeedijk en aan de zuidkant van het festivalterrein.

Het evenement is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein stap je af in station Heist, dan is het nog 10 minuutjes stappen naar het festivalterrein. Kom je met de kusttram? Stap dan af aan halte Heldenplein, die ligt vlak aan het festivalterrein. Door het gebruik van de Lijnpas kan je voordeliger afreizen naar het Heldenplein.

Toegang

Er zijn 4 ingangen aan het festivalterrein. Aan elke ingang zal u vriendelijk gevraagd worden tassen, rugzakken te tonen aan de veiligheidsagenten. Volgende zaken zijn niet toegelaten op Kneistival:

Dranken, glas, spuitbussen, drugs, wapens, voorwerpen met discriminerende en/of provocerende teksten en/of uitingen, slag-, steek-, vuur- of stootwapens of andere voorwerpen die als wapen zouden kunnen worden aangewend, voorwerpen die de veiligheid, gezondheid of welzijn van de bezoekers negatief kunnen beïnvloeden, vuurwerk, fakkels, en eender welk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden beschouwd.

Openingstijden

De faciliteiten zijn open vanaf 19 uur en sluiten rond middernacht. Optredens zijn om 20 uur, 21 uur en 22.15 uur. Na de concerten draait een discobar nog sfeervolle muziek.

Kinderen

Kinderen zijn meer dan welkom op dit familiale festival. Op zaterdag is er tussen 14.30 uur en 16 uur een kinderprogramma voorzien. Op het festivalterrein zijn 4 infopunten die gekenmerkt worden door een muzieksymbool. Als ouder spreek je best op één van deze punten af met je kinderen als je ze vrij laat rondlopen op het terrein. Verder kunnen kinderen bekers en flesjes verzamelen en aan het inruilpunt inwisselen voor leuke Kneistivalgadgets.

Rolstoelgebruikers

Op het festival zijn alle voorzieningen aanwezig om grotendeels zelfstandig je weg te vinden. Dit jaar hebben we het rolstoelplatform dichter bij het podium geplaatst. Ook is deze nu nog makkelijker bereikbaar, door een lagere en minder steile ramp. Dit rolstoelplatform is uitgerust met een lagere balustrade & een voorrangszone om het rolstoelgebruikers zo toegankelijk mogelijk te maken. Aanmelden kan met max. één assistent tot 20 uur bij de medewerkers aan de ingang van het festivalterrein. Deze persoon mag worden aangesproken voor assistentie op- en af de ramp indien dit gewenst is.

Eten en drinken

Zelf eten of drinken meebrengen is niet toegelaten. Uitzonderingen zijn er voor water en voor babyvoeding. De twee foodtrucks en drie bars hebben een uitgebreid aanbod waar elke festivalganger zijn ding zal vinden.

Nieuw dit jaar, bieden we aan alle bezoekers en medewerkers gratis drinkwater aan. In samenwerking met AGSO waterbedrijf werden nieuwe waterleidingen gelegd die zullen aangesloten worden op watertaps die zich zullen bevinden aan de bar in de put. Wie dorst en zin heeft in een beker fris drinkwater, kan dit dus vanaf deze zomer gratis vragen aan de bar.

Alcohol

Op Kneistival schenken wij GEEN alcohol < 18 jaar. Aan de bar en op het festivalterrein wordt hierop streng gecontroleerd. Mensen die jonger zijn dan 18 jaar en betrapt worden op het drinken van alcohol of mensen die ouder zijn dan 18 jaar en en betrapt worden op het doorgeven van alcholische drank aan iemand van onder de 18, worden door de security van het festivalterrein verwijderd.

Overnachten

Hotels zijn er op kruip-, wandel- of fietsafstand. Een overzicht kan je hier vinden. Boek tijdig je kamer want deze zijn in het hoogseizoen in vaak in mei reeds quasi volboekt.

Duurzaam festival

Kneistival streeft ernaar om een duurzaam & toegankelijk festival te zijn en doet nadrukkelijk inspanningen om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. We zoeken hiervoor altijd naar de best passende ecologische of duurzame oplossingen. Op deze manier streven we ieder jaar om 100% klimaatneutraal te zijn.

Zo proberen we zoveel mogelijk te communiceren op onze sociale media & is het weinig drukwerk allemaal CO2neutraal, maken we gebruik van herbruikbare cupkeepers i.p.v. de kartonnen bekerhouders, gebruiken we aan alle sanitaire voorzieningen enken eco wc-papier, etc.

Verder doen we (achter de schermen) aan gescheiden afvalinzameling en duurzame afvalverwerking.Daarnaast maken wij zoveel mogelijk gebruik van het aanbod van materialen en producten uit onze eigen regio (met lokale leveranciers) en communiceren we zoveel mogelijk digitaal via de website en facebook. Elke editie is de carbon footprint per bezoeker gereduceerd ondanks dat het festival elk jaar uitgebreid qua bezoekersaantallen.

Beeldopnames

Er worden tijdens het evenement beeld- en/of geluidsopnames gemaakt door (of in opdracht van) artiesten en de organisatie. Met het betreden van het terrein ga je er mee akkoord dat deze beelden gebruikt mogen worden voor promotiedoeleinden door de organisatie, de artiesten en hun partners of sponsors. Kom je in die opnamen voor dan kun je geen aanspraak maken op enige vergoeding.