Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Kneistival

GRATIS pop- en rockfestival

Kneistival is een gratis muziekfestival in Knokke-Heist. Op het Heldenplein, vlakbij het prachtige strand kan je genieten van een waanzinnige sfeer en bruisende concerten van lokale, nationale en internationale bands. Van vrijdag 21 juli tot en met zondag 23 juli, telkens vanaf 19 uur. Op zaterdag 22 juli is er ook een kidsnamiddag om 14:30 uur.

Affiche 2023

VRIJDAG 21 JULI

Mooneye opent Kneistival met prachtige indie-muziek in een opzwepende live performance! Na hun succesvolle debuutplaat heeft de band rond singer-songwriter Michiel Libberecht nieuw materiaal klaar. Omdat we weten dat dit concert je bij het nekvel grijpt, is het voor dit jaar dé aanrader om te komen checken.

Radio Guga is de live-band rond maestroloog Guga Baúl. Guga liet eerder op Kneistival zien dat hijeen waanzinnige stemmenimitator is. Ch Geruggensteund door een fantastische liveband trekt Guga opnieuw naar Kneistival met een gloednieuwe show. Verwacht je aan een straffe live-band, maar uiteraard mét zangimitatie en charmante humor.

We sluiten de Belgische Feestdag af in stijl met een spetterend feest! Radio Botanique is niet zomaar een discobaar; dankzij een eclectische platenkeuze, dolle jingles, scherpe bindteksten, bizarre rekwisieten en debiele dansjes krijgen ze iedereen aan het dansen. Radio Botanique is een geoliede jukebox die alle muziekstijlen naadloos aan mekaar mixt: van Macklemore tot de Spice Girls, van Dimitri Vegas tot Nirvana, van Elvis tot Red Zebra, van Chic tot Beyoncé, van Jimmy Frey tot Billie Eilish.

ZATERDAG 22 JULI

Jasper Erkens begon aan zijn carrière toen hij amper 15 was, geïnspireerd door iconen als David Bowie en Damien Rice speelde hij zich in de kijker waarna hij de jongste solo-artiest ooit werd die op Rock Werchter speelde. Op 20 januari loste Jasper Erkens een gloednieuw album genaamd ‘Artificial Messiah™’, zijn vierde intussen en dat komt hij straks live voorstellen op Kneistival.

30 jaar K's Choice! Dit kan niet zomaar voorbijgaan, daarom gaat de band op tournee en brengen ze een gloednieuwe single uit 'Time is a Parasite’: een kort maar krachtige rocksong, in het verlengde van hun laatste studioalbum 'The Phantom Cowboy’. Ze vieren hun verjaardag op een klein aantal festivals deze zomer en op zaterdag mogen ze met plezier het podium van Kneistival inpalmen. Misschien achteraf nog een kleine duik in de zee?

Radiozender Willy laat deze zomer een liveband op je los met een arsenaal aan hits uit 50 jaar rock! 'Willy on tour' brengt een ode aan de rockmuziek met uiteenlopende nummers van PJ Harvey tot Beastie Boys en van Iggy Pop tot Foo Fighters. Het beste uit de laatste vijf decennia rockmuziek klinkt vanaf 22u30 op Kneistival live on stage! Feestje!

ZONDAG 23 JULI

Kate Clover is een zangeres uit Los Angeles en we zijn helemaal enthousiast dat ze op haar Europese tour even halt houdt in Knokke-Heist. Muziek geïnspireerd door LA, de stad waar de straten bepaald worden door zowel armoede als glamour. Met haar vuist in de lucht brengt ze strakke rock die een strijdkreet is van een nieuwe generatie believers.

De vierkoppige Engelse band Circa Waves maakt aanstekelijke indierock. Het viertal uit Liverpool wordt naar eigen zeggen muzikaal beïnvloed door bands als The Strokes, Arctic Monkeys en The Vaccines. Twee jaar na hun oprichting verscheen debuutalbum 'Young Chasers' met hierop de monsterhit 'T-Shirt Weather'. Begin dit jaar was er de release van hun vijfde studioalbum 'Never Going Under. Surfvibes tijdens dit uurtje op Kneistival.

Zornik

De band van frontman Koen Buyse bracht exact 21 jaar geleden de eerste single 'Love Affair' uit. Wat volgt is een succesvolle carrière waarbij ieder vakje op de rock to do-list afgetikt kan worden. Gouden en platina albums, talloze festivals in binnen- en buitenland, uitverkochte tours en niet te vergeten: onvoorwaardelijke fans. De Limburgse band komt in 2023 met een vervolg: ‘Lucky 21'. Het optreden in de AB op zaterdag 18 februari was opnieuw in een mum van tijd uitverkocht.Verwacht je aan de uitgebreide collectie hits van de afgelopen 21 jaar en aan stomend nieuw werk in een flitsende, innemende rock-’n-rollshow.

Praktische info

Kneistival is een feelgood evenement vol vakantievibes!

Waar is Kneistival?

Kneistival vindt plaats op het Heldenplein, vlakbij het strand. Met de auto, parkeer je best in de rand van Knokke-Heist. Info over het parkeerplan, vind je hier.

Hoe geraak je er?

Te voet of met de fiets is het festival het best te bereiken. Er zijn 400 extra fietsparkings voorzien rond het festivalterrein.

Het evenement is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein stap je af in station Heist, dan is het nog 10 minuutjes stappen naar het festivalterrein. Kom je met de kusttram? Stap dan af aan halte Heldenplein, die ligt vlak aan het festivalterrein.

Toegang

Er zijn 4 ingangen aan het festivalterrein. Aan elke ingang zal u vriendelijk gevraagd worden tassen, rugzakken te tonen aan de veiligheidsagenten. Volgende zaken zijn niet toegelaten op Kneistival:

Dranken, glas, spuitbussen, drugs, wapens, voorwerpen met discriminerende en/of provocerende teksten en/of uitingen, slag-, steek-, vuur- of stootwapens of andere voorwerpen die als wapen zouden kunnen worden aangewend, voorwerpen die de veiligheid, gezondheid of welzijn van de bezoekers negatief kunnen beïnvloeden, vuurwerk, fakkels, en eender welk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden beschouwd.

Openingstijden

De faciliteiten zijn open vanaf 19 uur en sluiten rond middernacht. Optredens zijn om 20 uur, 21 uur en 22:30 uur. Na de concerten draait een discobar nog sfeervolle muziek.

Kinderen

Kinderen zijn meer dan welkom op dit familiale festival. Op zaterdag is er tussen 14.30 uur en 16 uur een kinderprogramma voorzien. Op het festivalterrein zijn 4 infopunten die gekenmerkt worden door een muzieksymbool. Als ouder spreek je best op één van deze punten af met je kinderen als je ze vrij laat rondlopen op het terrein. Verder kunnen kinderen bekers en flesjes verzamelen en aan het inruilpunt inwisselen voor leuke Kneistivalgadgets.

Rolstoelgebruikers

Op het festival zijn alle voorzieningen aanwezig om grotendeels zelfstandig je weg te vinden. Er is een toilet voor rolstoelgebruikers op de Zeedijk en ook is er een plek waar rolstoelgebruikers (+1 assistent) voorrang krijgen. Bovenop het bardeck is een zone voor rolstoelgebruikers voorzien, toegankelijk via een ramp. Let wel: dit is een voorrangszone, je kan hier niet voor reserveren. Om het rolstoelgebruikers makkelijker te maken, staat een steward aan de rolstoelramp die assistentie kan leveren. Deze persoon mag worden aangesproken voor assistentie op- en af de ramp indien dit gewenst is. Aanmelden voor deze zone, gebeurt bij voorkeur voor 20:30 uur.

Eten en drinken

Zelf eten of drinken meebrengen is niet toegelaten. Uitzonderingen zijn er voor water en voor babyvoeding. De twee foodtrucks en drie bars hebben een uitgebreid aanbod waar elke festivalganger zijn ding zal vinden. Consumpties kosten 3 euro en zijn te betalen via bancontact of payconiq. Er wordt GEEN CASH aanvaard.

Nieuw dit jaar, bieden we aan alle bezoekers en medewerkers gratis drinkwater aan. In samenwerking met AGSO waterbedrijf werden nieuwe waterleidingen gelegd die zullen aangesloten worden op een watertap aan de bar in de put. Wie dorst en zin heeft in een beker fris drinkwater, kan dit dus gratis vragen bij Bar De Put.

Alcohol

Op Kneistival schenken wij GEEN alcohol < 18 jaar. Aan de bar en op het festivalterrein wordt hierop streng gecontroleerd. Mensen die jonger zijn dan 18 jaar en betrapt worden op het drinken van alcohol of mensen die ouder zijn dan 18 jaar en en betrapt worden op het doorgeven van alcoholische drank aan iemand van onder de 18, worden door de security van het festivalterrein verwijderd.

Overnachten

Hotels zijn er op kruip-, wandel- of fietsafstand. Een overzicht kan je hier vinden. Boek tijdig je kamer want deze zijn in het hoogseizoen in vaak in mei reeds quasi volboekt.

Duurzaam festival

Kneistival streeft ernaar om een duurzaam & toegankelijk festival te zijn en doet nadrukkelijk inspanningen om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. We zoeken hiervoor altijd naar de best passende ecologische of duurzame oplossingen. Op deze manier streven we ieder jaar om 100% klimaatneutraal te zijn.

Zo proberen we zoveel mogelijk te communiceren op onze sociale media & is het weinig drukwerk allemaal CO2neutraal, maken we gebruik van herbruikbare cupkeepers i.p.v. de kartonnen bekerhouders, gebruiken we aan alle sanitaire voorzieningen enken eco wc-papier, etc.

Verder doen we (achter de schermen) aan gescheiden afvalinzameling en duurzame afvalverwerking. Daarnaast maken wij zoveel mogelijk gebruik van het aanbod van materialen en producten uit onze eigen regio (met lokale leveranciers) en communiceren we zoveel mogelijk digitaal via de website en facebook. Elke editie is de carbon footprint per bezoeker gereduceerd ondanks dat het festival elk jaar uitgebreid qua bezoekersaantallen.

Beeldopnames

Er worden tijdens het evenement beeld- en/of geluidsopnames gemaakt door (of in opdracht van) artiesten en de organisatie. Met het betreden van het terrein ga je er mee akkoord dat deze beelden gebruikt mogen worden voor promotiedoeleinden door de organisatie, de artiesten en hun partners of sponsors. Kom je in die opnamen voor dan kun je geen aanspraak maken op enige vergoeding.