Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Kneistival

GRATIS Pop- en Rockfestival

Kneistival is een gratis muziekfestival in Knokke-Heist. Op het Heldenplein, vlakbij het prachtige strand kan je genieten van een waanzinnige sfeer en bruisende concerten van lokale, nationale en internationale bands. Van vrijdag 21 juli tot en met zondag 23 juli, telkens vanaf 19 uur. Op zaterdag 22 juli is er ook een kidsnamiddag om 14:30 uur.

Praktische info

Kneistival is een feelgood evenement vol vakantievibes!

Waar is Kneistival?

Kneistival vindt plaats op het Heldenplein, vlakbij het strand. Met de auto, parkeer je best in de rand van de badstad. Info over het parkeerplan, vind je hier.

Hoe geraak je er?

Te voet of met de fiets is het festival het best te bereiken. Er zijn 400 extra fietsparkings voorzien op de Zeedijk en aan de zuidkant van het festivalterrein.

Het evenement is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein stap je af in station Heist, dan is het nog 10 minuutjes stappen naar het festivalterrein. Kom je met de kusttram? Stap dan af aan halte Heldenplein, die ligt vlak aan het festivalterrein. Door het gebruik van de Lijnpas kan je voordeliger afreizen naar het Heldenplein.

Toegang

Er zijn 4 ingangen aan het festivalterrein. Aan elke ingang zal u vriendelijk gevraagd worden tassen, rugzakken te tonen aan de veiligheidsagenten. Volgende zaken zijn niet toegelaten op Kneistival:

Dranken, glas, spuitbussen, drugs, wapens, voorwerpen met discriminerende en/of provocerende teksten en/of uitingen, slag-, steek-, vuur- of stootwapens of andere voorwerpen die als wapen zouden kunnen worden aangewend, voorwerpen die de veiligheid, gezondheid of welzijn van de bezoekers negatief kunnen beïnvloeden, vuurwerk, fakkels, en eender welk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden beschouwd.

Openingstijden

De faciliteiten zijn open vanaf 19 uur en sluiten rond middernacht. Optredens zijn om 20 uur, 21 uur en 22.15 uur. Na de concerten draait een discobar nog sfeervolle muziek.

Kinderen

Kinderen zijn meer dan welkom op dit familiale festival. Op zaterdag is er tussen 14.30 uur en 16 uur een kinderprogramma voorzien. Op het festivalterrein zijn 4 infopunten die gekenmerkt worden door een muzieksymbool. Als ouder spreek je best op één van deze punten af met je kinderen als je ze vrij laat rondlopen op het terrein. Verder kunnen kinderen bekers en flesjes verzamelen en aan het inruilpunt inwisselen voor leuke Kneistivalgadgets.

Rolstoelgebruikers

Op het festival zijn alle voorzieningen aanwezig om grotendeels zelfstandig je weg te vinden. Dit jaar hebben we het rolstoelplatform dichter bij het podium geplaatst. Ook is deze nu nog makkelijker bereikbaar, door een lagere en minder steile ramp. Dit rolstoelplatform is uitgerust met een lagere balustrade & een voorrangszone om het rolstoelgebruikers zo toegankelijk mogelijk te maken. Aanmelden kan met max. één assistent tot 20 uur bij de medewerkers aan de ingang van het festivalterrein. Deze persoon mag worden aangesproken voor assistentie op- en af de ramp indien dit gewenst is.

Eten en drinken

Zelf eten of drinken meebrengen is niet toegelaten. Uitzonderingen zijn er voor water en voor babyvoeding. De twee foodtrucks en drie bars hebben een uitgebreid aanbod waar elke festivalganger zijn ding zal vinden.

Nieuw dit jaar, bieden we aan alle bezoekers en medewerkers gratis drinkwater aan. In samenwerking met AGSO waterbedrijf werden nieuwe waterleidingen gelegd die zullen aangesloten worden op watertaps die zich zullen bevinden aan de bar in de put. Wie dorst en zin heeft in een beker fris drinkwater, kan dit dus vanaf deze zomer gratis vragen aan de bar.

Alcohol

Op Kneistival schenken wij GEEN alcohol < 18 jaar. Aan de bar en op het festivalterrein wordt hierop streng gecontroleerd. Mensen die jonger zijn dan 18 jaar en betrapt worden op het drinken van alcohol of mensen die ouder zijn dan 18 jaar en en betrapt worden op het doorgeven van alcholische drank aan iemand van onder de 18, worden door de security van het festivalterrein verwijderd.

Overnachten

Hotels zijn er op kruip-, wandel- of fietsafstand. Een overzicht kan je hier vinden. Boek tijdig je kamer want deze zijn in het hoogseizoen in vaak in mei reeds quasi volboekt.

Duurzaam festival

Kneistival streeft ernaar om een duurzaam & toegankelijk festival te zijn en doet nadrukkelijk inspanningen om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. We zoeken hiervoor altijd naar de best passende ecologische of duurzame oplossingen. Op deze manier streven we ieder jaar om 100% klimaatneutraal te zijn.

Zo proberen we zoveel mogelijk te communiceren op onze sociale media & is het weinig drukwerk allemaal CO2neutraal, maken we gebruik van herbruikbare cupkeepers i.p.v. de kartonnen bekerhouders, gebruiken we aan alle sanitaire voorzieningen enken eco wc-papier, etc.

Verder doen we (achter de schermen) aan gescheiden afvalinzameling en duurzame afvalverwerking.Daarnaast maken wij zoveel mogelijk gebruik van het aanbod van materialen en producten uit onze eigen regio (met lokale leveranciers) en communiceren we zoveel mogelijk digitaal via de website en facebook. Elke editie is de carbon footprint per bezoeker gereduceerd ondanks dat het festival elk jaar uitgebreid qua bezoekersaantallen.

Beeldopnames

Er worden tijdens het evenement beeld- en/of geluidsopnames gemaakt door (of in opdracht van) artiesten en de organisatie. Met het betreden van het terrein ga je er mee akkoord dat deze beelden gebruikt mogen worden voor promotiedoeleinden door de organisatie, de artiesten en hun partners of sponsors. Kom je in die opnamen voor dan kun je geen aanspraak maken op enige vergoeding.