Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Kneistival

GRATIS pop- en rockfestival

Kneistival is een gratis muziekfestival in Knokke-Heist. Op het Heldenplein, vlakbij het prachtige strand kan je genieten van een waanzinnige sfeer en bruisende concerten van lokale, nationale en internationale bands. Van vrijdag 19 juli tot en met zondag 21 juli, telkens vanaf 19 uur. Op zaterdag 20 juli is er ook een kidsnamiddag vanaf 14:30 uur.

PRAKTISCH

Waar is Kneistival?

Kneistival vindt plaats op het Heldenplein, vlakbij het strand. Zien we je daar!

 

Hoe geraak je er?

Te voet of met de fiets is het festival het best te bereiken. Er zijn 300 extra fietsparkings voorzien rond het festivalterrein en wat is er beter als opwarming dan een heerlijke wandeling langs de Zeedijk?

Met de auto parkeer je best in de rand van Knokke-Heist of op de Elisabetlaan. Info over het parkeerplan, vind je hier.

Het evenement is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer maar de concerten duren wel langer dan de laatste bus of trein. Met de trein stap je af in station Heist, dan is het nog 10 minuutjes stappen naar het festivalterrein. Kom je met de flexbus of kusttram? Stap dan af aan halte Heldenplein, die ligt vlak naast het festivalterrein.

 

Openingstijden

De faciliteiten zijn open vanaf 19 uur en sluiten rond middernacht. Optredens zijn er om 20 uur, 21 uur en 22:30 uur. Na de concerten is er sfeervolle muziek.

 

Toegang

Er zijn 4 ingangen aan het festivalterrein. Aan elke ingang zal u vriendelijk gevraagd worden tassen, rugzakken te tonen aan de veiligheidsagenten. Volgende zaken zijn niet toegelaten op Kneistival:

Dranken, glas, spuitbussen, professionele video- en fotocamera's, drugs, wapens, voorwerpen met discriminerende en/of provocerende teksten en/of uitingen, slag-, steek-, vuur- of stootwapens of andere voorwerpen die als wapen zouden kunnen worden aangewend, voorwerpen die de veiligheid, gezondheid of welzijn van de bezoekers negatief kunnen beïnvloeden, vuurwerk, fakkels, en eender welk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden beschouwd.

 

Kinderen

Kinderen zijn meer dan welkom op dit familiale festival. Op zaterdag is er tussen 14.30 uur en 16 uur een kinderprogramma voorzien. Op het festivalterrein zijn 2 infopunten die gekenmerkt worden door een muzieksymbool. Als ouder spreek je best op één van deze punten af met je kinderen als je ze vrij laat rondlopen op het terrein. Verloren gelopen kinderen worden naar de hulppost EHBO gebracht. Verder kunnen kinderen lege kneistivalbekers verzamelen en aan het inruilpunt inwisselen voor leuke Kneistivalgadgets.

 

Eten en drinken - Cashfree

Zelf eten of drinken meebrengen is niet toegelaten. Uitzonderingen zijn er voor water en voor babyvoeding. De 2 foodtrucks en 3 bars hebben een uitgebreid aanbod waar elke festivalganger zijn ding zal vinden. Consumpties op de drankkaart kosten 3 euro en zijn te betalen via bancontact of payconiq. Er wordt GEEN CASH aanvaard.

Ook dit jaar bieden we aan alle bezoekers en medewerkers gratis drinkwater aan. In samenwerking met AGSO waterbedrijf werden nieuwe waterleidingen gelegd die zullen aangesloten worden op een watertap aan de bar in de put. Wie dorst en zin heeft in een beker fris drinkwater, kan gratis zijn beker vullen bij Bar De Put.

 

Drank en Drugs

Op Kneistival schenken wij GEEN alcohol < 18 jaar. Aan de bar en op het festivalterrein wordt hierop streng gecontroleerd. Mensen die jonger zijn dan 18 jaar en betrapt worden op het drinken van alcohol of mensen die ouder zijn dan 18 jaar en betrapt worden op het doorgeven van alcoholische drank aan iemand van onder de 18, worden door een securityagent van het festivalterrein verwijderd.

Het is wettelijk verboden om drugs mee te nemen of te verlopen, dit geldt dus ook voor Kneistival.

 

Inclusief Kneistival

Kneistival wil zo gastvrij mogelijk zijn voor iedere bezoeker. Op het festival zijn alle voorzieningen aanwezig om grotendeels zelfstandig je weg te vinden. Er is een toilet voor rolstoelgebruikers op de Zeedijk en bovenop het bardeck is er een kijkplatform waar 8 rolstoelgebruikers (+1 assistent) voorrang krijgen. Let wel: dit is een voorrangszone, je kan hier niet voor reserveren. Om het makkelijker te maken, staat een steward aan de rolstoelramp die assistentie kan leveren. Deze persoon mag worden aangesproken voor assistentie op- en af de ramp indien dit gewenst is. Aanmelden voor deze zone, gebeurt bij voorkeur voor 20:30 uur.

Assistentiedieren zijn toegelaten indien ze wettelijk zijn geregistreerd.

Heeft u specifieke vragen, aarzel niet ons te contacteren via kneistival@knokke-heist.be

 

Gehoorbescherming

Aan de stand van "De Tuut Van Tegenwoordig" kan je gratis oordopjes krijgen of PartyPlugs kopen aan een democratische prijs.

 

Overnachten

Hotels zijn er op kruip-, wandel- of fietsafstand. Een overzicht kan je hier vinden. Boek tijdig je kamer want deze zijn in het hoogseizoen vroeg volboekt.

 

Zoeken jullie vrijwilligers?

Momenteel zoeken wij geen vrijwilligers voor Kneistival.

 

Wat doen jullie met gevonden voorwerpen?

Ben je iets kwijtgeraakt op het festival? Geef ons een seintje via onze socials of via kneistival@knokke-heist.be. Voorwerpen worden verzameld in het cultuurcentrum Knokke-Heist.

 

Beeldopnames & Persaanvraag

Er worden tijdens het evenement beeld- en/of geluidsopnames gemaakt door (of in opdracht van) artiesten en de organisatie. Met het betreden van het terrein ga je er mee akkoord dat deze beelden gebruikt mogen worden voor promotiedoeleinden door de organisatie, de artiesten en hun partners of sponsors. Kom je in die opnamen voor dan kun je geen aanspraak maken op enige vergoeding.

Wil u Kneistival in beeld brengen? Er worden een beperkt aantal fotopassen uitgereikt die u tot 30 april kan aanvragen via kneistival@knokke-heist.be

DUURZAAM FESTIVAL

Iedereen duurzaam

Kneistival streeft ernaar om een duurzaam & toegankelijk festival te zijn en doet nadrukkelijk inspanningen om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. We kunnen dit niet alleen en vragen iedere bezoeker ons te helpen:

Laat geen herbruikbare bekers rondslingeren op het festivalterrein maar breng ze terug naar de bar of de inruilstand. Breng geen eigen afval mee op het terrein en sorteer afval correct in de voorziene afvaleilanden.

 

Wat doet Kneistival?
 • Herstellen van het festivalterrein in zijn oorspronkelijke staat
 • Gebruik van een elektrische dienstwagen
 • Foodstanden ondertekenen charter met oa. gebruik van bio-producten en korte keten
 • Gebruik van ecologisch afbreekbare verpakkingen bij foodstanden en backstage
 • Cupkeepers in plaats van kartonnen bekerhouders
 • Hergebruik van gemeentelijk materiaal
 • Beperken van drukwerk door inzet op digitale marketing en CO2-neutraal drukwerk
 • Gebruik van eco toiletpapier via The Good Roll en eco reinigingsproducten
 • Crewshirts op eco-textiel
 • Selectieve inzameling bij opbouw, afbraak & tijdens het evenement
 • Minicontainerpark voor afvalverwerking in de backstage
 • 85% van de banners worden jaarlijks gewassen en gedroogd en opnieuw gebruikt.
 • We bieden de bezoekers gratis herbruikbare bekers aan.
 • Gebruik van stroomgroepen werd tot een minimum herleid.
 • Waar mogelijk maken we gebruik van Led-verlichting.
 • Gebruik van spaarknoppen op de sanitaire voorzieningen.
 • Afvalwater aangesloten op rioleringsnet.
 • Extra fietsparking voor 300 fietsen

onze partners