Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Kneistival 2020

GRATIS Pop- en Rockfestival

Heldenplein

16 juli tot 21 juli 2020 - vanaf 19 uur

Kneistival is een GRATIS pop- & rockfestival in Knokke-Heist. Op het Heldenplein, vlakbij het prachtige strand kan je genieten van een waanzinnige sfeer en bruisende concerten van lokale, nationale en internationale bands. Het festival vindt plaats van donderdag 16 juli tot en met dinsdag 21 juli 2020. De optredens beginnen telkens vanaf 20 uur, op zaterdag is er een kidsnamiddag vanaf 14.30 uur.

Meer namen volgen binnenkort!

Froze (BEL)

donderdag 16 juli 2020 - 20.00 uur
Pure, onversneden rap uit Gent.

Deze jonge Belg heeft alles in huis om een grote meneer te worden. Een rapper met een ijzersterke reputatie, het Nederlands klonk nog nooit zo goed met die heerlijke rasperige Gentse ‘r’. Van de finale van De Nieuwe Lichting, naar het voorprogramma van Wu Tang Clan naar Kneistival. Vrrree wijs!

Goldband (NDL)

donderdag 16 juli 2020 - 21.00 uur
Alles kapot, maar niet bij ons.

Goldband brengt muziek voor metsers en kunstenaars, voor influencers en werkmensen. Meteen vanaf hun eerste plaat hadden ze al een culthit te pakken en ook hun volgende EP bleek een schot in de roos. Een stevige set vol bangers die ook de zachte kant die achter het harde leven in de bouw schuilgaat naar voren brengt. Een veelbesproken band die ons gigantisch nieuwsgierig maakt naar hun optreden op deze openingsavond. Tromgeroffel...!

Ketnetband (BEL)

zaterdag 18 juli 2020 - 14.30 uur
De meest swingende band van het land.

Ook dit jaar zet de Ketnetband de zomer op z’n kop. Zonder enige twijfel gaan jong en oud uit de bol en swingen ze mee op de meest dansbare nummers. Klaar om een feestje te bouwen? De Ketnetband is lekker geflipt en laat het Heldenplein voor de zesde zomer op rij dansen!

Bang Bang Romeo (GBR)

zondag 19 juli 2020 - 20.00 uur
Best bewaarde Britse geheim op wereldtoernee.

Voor deze bands hebben ze festivals uitgevonden. Het charismatische trio uit Engeland wordt aangevoerd door Anastasia Walker: een dijk van een mens met een dito stem. Rock ‘n roll, soul en nog veel meer lekkers zorgt voor een fijne start van deze heerlijke festivalavond. Zet je schrap en enjoy the ride!

Razorlight (GBR)

zondag 19 juli 2020 - 21.00 uur
Fun én rock ‘n roll van de bovenste plank.

Razorlight is zoals vele bands ontstaan tussen chaotische repetities in een veel te klein kot. Hun eerste albums leverden hen enkele wereldhits op waardoor zij in geen tijd tot de top van Britse rockbands behoorden. Het is dan ook waanzinnig zot dat ze dit jaar op Kneistival staan. We laten deze jongens niet zonder waarschuwing op je los: kom tijdig naar het festivalterrein want dit geweldig concert wil je niet missen.

The Lighthouse (BEL)

maandag 20 juli 2020 - 20.00 uur
Songs that feel like Fridays.

The Lighthouse won in 2017 de wedstrijd “De Nieuwe Lichting” van Studio Brussel en sindsdien gaat het keihard voor de heren uit Leuven. Ze stonden reeds op Pukkelpop, Suikerrock, Sziget Festival,... Met nieuw materiaal op komst is dit het ideale moment om je te laten onderdompelen in hun feelgood vibes. Met het zonnetje op je rug en The Lighthouse voor je neus, zal je ongetwijfeld glimlachen van geluk.

The Dirty Daddies (NDL)

maandag 20 juli 2020 - 22.30 uur
Nederlandse sensatie vuurt zinderend feest af.

The Dirty Daddies zijn een begrip in Nederland en veroveren stap voor stap de rest van Europa. Met ongeëvenaard enthousiasme vuren ze 90 hits in 90 minuten op je af samen met een verzameling special effects waarmee je de oorlog kan winnen. Zoek dekking en let’s get Dirty!

Raymond Van Het Groenewoud (BEL)

dinsdag 21 juli 2020 - 21.00 uur
Kleinkunstenaar strooit op eigenwijze manier geluk en zaligheid à volonté.

Raymond Van Het Groenewoud is 70 jaar geworden en dat is meer dan reden genoeg voor een vierde passage op ons festival. We laten hem met plezier zijn gang gaan want deze rasechte artiest heeft een arsenaal aan hits die in het collectief geheugen zitten verankerd. Jong en oud moeten dit concert gezien hebben, om zonder schuldgevoel van de rest van de zomer te kunnen genieten.

Cleymans & Van Geel (BEL)

dinsdag 21 juli 2020 - 22.30 uur
Voor het belang van België!

Bloedbroeders Jelle Cleymans en Jonas Van Geel maken al meer dan 15 jaar theater, podia en televisie onveilig. De 2 getalenteerde gasten brengen op Kneistival eigen werk van hun allereerste full-cd aangevuld met fijne hits en toffe covers. Het wordt een energiek optreden dat zonder moeite voor een aardverschuiving kan zorgen. Stilstaan is geen optie, zet je schrap voor een rollercoaster want ze hebben er gewoon belachelijk veel zin in.

 

Spotify playlist

Praktische info

Kneistival is een feelgood evenement vol vakantievibes!

Waar is Kneistival?

Kneistival vindt plaats op het Heldenplein, vlakbij het strand. Met de auto, parkeer je best in de rand van de badstad. Info over het parkeerplan, vind je hier

Hoe geraak je er? 

Te voet of met de fiets is het festival het best te bereiken. Er zijn 400 extra fietsparkings voorzien op de Zeedijk en aan de zuidkant van het festivalterrein. 

Het evenement is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein stap je af in station Heist, dan is het nog 10 minuutjes stappen naar het festivalterrein. Kom je met de kusttram? Stap dan af aan halte Heldenplein, die ligt vlak aan het festivalterrein. Door het gebruik van de Lijnpas kan je voordeliger afreizen naar het Heldenplein.

Toegang

Er zijn 4 ingangen aan het festivalterrein. Aan elke ingang zal u vriendelijk gevraagd worden tassen, rugzakken te tonen aan de veiligheidsagenten. Volgende zaken zijn niet toegelaten op Kneistival: 

Dranken, glas, spuitbussen, drugs, wapens, voorwerpen met discriminerende en/of provocerende teksten en/of uitingen, slag-, steek-, vuur- of stootwapens of andere voorwerpen die als wapen zouden kunnen worden aangewend, voorwerpen die de veiligheid, gezondheid of welzijn van de bezoekers negatief kunnen beïnvloeden, vuurwerk, fakkels, en eender welk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden beschouwd.

Openingstijden

De faciliteiten zijn open vanaf 19 uur en sluiten tussen middernacht en 0:30. Optredens zijn om 20 uur, 21 uur en 22.15 uur. Na de concerten draait de discobar nog sfeervolle muziek. 

Kinderen

Kinderen zijn meer dan welkom op dit familiale festival. Op zaterdag is er tussen 14 uur en 16 uur een kinderprogramma voorzien. Op het festivalterrein zijn 4 infopunten die gekenmerkt worden door een muzieksymbool. Als ouder spreek je best op één van deze punten af met je kinderen als je ze vrij laat rondlopen op het terrein. Verder kunnen kinderen bekers en flesjes verzamelen en aan het inruilpunt inwisselen voor leuke Kneistivalgadgets. 

Rolstoelgebruikers

Op het festival zijn alle voorzieningen aanwezig om grotendeels zelfstandig je weg te vinden. Dit jaar hebben we het rolstoelplatform nog dichter bij het podium geplaatst. Ook is deze nu nog makkelijker bereikbaar, door een lagere en minder steile ramp. Dit rolstoelplatform is uitgerust met een lagere balustrade & een voorrangszone om het rolstoelgebruikers zo toegankelijk mogelijk te maken. Aanmelden kan met max. één assistent tot 20 uur bij de medewerkers aan de ingang van het festivalterrein. Deze persoon mag worden aangesproken voor assistentie op- en af de ramp indien dit gewenst is.

Eten en drinken

Zelf eten of drinken meebrengen is niet toegelaten. Uitzonderingen zijn er voor water en voor babyvoeding. De twee foodtrucks en drie bars hebben een uitgebreid aanbod waar elke festivalganger zijn ding zal vinden. 

Nieuw dit jaar, bieden we aan alle bezoekers en medewerkers gratis drinkwater aan. In samenwerking met AGSO waterbedrijf werden nieuwe waterleidingen gelegd die zullen aangesloten worden op watertaps die zich zullen bevinden aan de bar in de put. Wie dorst en zin heeft in een beker fris drinkwater, kan dit dus vanaf deze zomer gratis vragen aan de bar.

Alcohol

Op Kneistival schenken wij GEEN alcohol < 18 jaar. Aan de bar en op het festivalterrein wordt hierop streng gecontroleerd. Mensen die jonger zijn dan 18 jaar en betrapt worden op het drinken van alcohol of mensen die ouder zijn dan 18 jaar en en betrapt worden op het doorgeven van alcholische drank aan iemand van onder de 18, worden door de security van het festivalterrein verwijderd.

Overnachten

Hotels zijn er op kruip-, wandel- of fietsafstand. Een overzicht kan je hier vinden. Boek tijdig je kamer want deze zijn in het hoogseizoen in vaak in mei reeds quasi volboekt. 

Duurzaam festival

Kneistival streeft ernaar om een duurzaam & toegankelijk festival te zijn en doet nadrukkelijk inspanningen om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. We zoeken hiervoor altijd naar de best passende ecologische of duurzame oplossingen. Op deze manier streven we ieder jaar om 100% klimaatneutraal te zijn.

Zo proberen we zoveel mogelijk te communiceren op onze sociale media & is het weinig drukwerk allemaal CO2neutraal, maken we gebruik van herbruikbare cupkeepers i.p.v. de kartonnen bekerhouders, gebruiken we aan alle sanitaire voorzieningen enken eco wc-papier, etc.

Verder doen we (achter de schermen) aan gescheiden afvalinzameling en duurzame afvalverwerking.Daarnaast maken wij zoveel mogelijk gebruik van het aanbod van materialen en producten uit onze eigen regio (met lokale leveranciers) en communiceren we zoveel mogelijk digitaal via de website en facebook. Elke editie is de carbon footprint per bezoeker gereduceerd ondanks dat het festival elk jaar uitgebreid qua bezoekersaantallen.

Beeldopnames

Er worden tijdens het evenement beeld- en/of geluidsopnames gemaakt door (of in opdracht van) artiesten en de organisatie. Met het betreden van het terrein ga je er mee akkoord dat deze beelden gebruikt mogen worden voor promotiedoeleinden door de organisatie, de artiesten en hun partners of sponsors. Kom je in die opnamen voor dan kun je geen aanspraak maken op enige vergoeding.