Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Samenwerking met scholen

In 2016 werd er aan onze basisscholen de kans gegeven om een groot insectenhotel op te hangen in hun school die gratis werd aangeboden door het gemeentebestuur. Samen met de kinderen werd het hotel gevuld met materiaal zoals stro, terracotta potjes, sparappels, ...

In april kunnen de kinderen van het 5de en 6de leerjaar in onze demoruimte in de Noordhinder insectenhotelletjes komen timmeren. Die vullen ze met holle stengels om het hotelletje dan in hun eigen tuin te kunnen ophangen. Ondertussen bezoeken ze hier ook het grote insectenhotel waar ze de bedrijvige bijtjes aan het werk kunnen zien. 

 Voor wie met de klas een uitstap met de fiets wil doen, is er de bijenfietstocht. Een ervaren bijengids neemt het 5de en 6de leerjaar mee langs de bijen-hotspots van Knokke-Heist. Interessante weetjes over bijen worden tijdens de verschillende haltes verteld en de vele prachtige bloemenweides kunnen worden bewonderd. 

Er werden twaalf gidsen opgeleid tot bijengids die in januari de basisscholen bezoeken en de kinderen wegwijs maken in de wereld van de bij. Is het een bij, een wesp of een hommel? Wonen alle bijen in een kolonie? Maken alle bijen honing? Deze vragen en nog vele andere beantwoorden onze gidsen met plezier.

De dienst Cultuur zorgde in 2016 voor de fantastische voorstelling Imker gebracht door de Waancel. Maar liefst 450 leerlingen uit onze basisscholen kwamen kijken en luisteren naar het verhaal van de laatste imker en de laatste bij... Na de voorstelling werden de kinderen verwend met een hapje en een drankje waarin honing zat verwerkt. In 2017 werd de film Bee Movie vertoond aan de basisscholen.