Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Houtland Zoemt: bestel je plantenpakket

Omdat veel bijen, vlinders en zweefvliegen het moeilijk hebben om in onze omgeving te overleven, organiseert Regionaal landschap Houtland de actie Houtland Zoemt! om de aandacht te vestigen op de nood aan meer nuttige bloemen voor onze bestuivers.

Een veelzijdig nectar- en stuifmeelaanbod is cruciaal voor bijen en vlinders. Van vroeg in de lente tot laat in de herfst vliegen deze vlijtige beestjes rond op zoek naar voedsel voor hun nageslacht. Ze doen dit vaak in de directe omgeving van hun nestplaats. Wij kunnen ze een handje helpen door nestgelegenheid en voedsel te voorzien. Maak met andere woorden van je tuin een B&B voor bijen.

Jij kan dus zelf aan de slag, want alle tuinen samen vormen een aanzienlijk lint met veel kansen voor bijen en vlinders. Tover jouw tuin om tot een bloemenpracht en maak van het Houtland een bijenvriendelijk land. Ook een klein balkon of voortuintje kan perfect bijenvriendelijk ingericht worden. Je krijgt er veel bezoek voor in de plaats, de perfecte gelegenheid om van nabij kennis te maken met deze vlijtige vliegers. Daarom hebben we bij elke plant ook vermeld welke bezoekers je kan verwachten.

De planten worden door de leerlingen van  Vrije school Haverlo biologisch opkweekt. Op die manier steunen we ook een pedagogisch project. Voor de afhaalpunten wordt verder ook samengewerkt met BES, Velt Zedelgem en de Gemeente Knokke-Heist.

 

Plantenpakket bestellen

1 pakket bestaat uit 14 bijenvriendelijke planten en kost € 22. Het zijn allemaal overblijvende planten waar je nog jaren plezier aan kunt beleven. Je kan ook meerdere pakketten bestellen om zo een grotere oppervlakte of grotere plantengroepen te bekomen.

Op de www.houtlandzoemt.be vind je per soort een uitgebreide beschrijving met foto.

Klik op onderstaande knop om te bestellen.

 

Houtland zoemt! is een organisatie van Regionaal landschap Houtland, met de medewerking van Provincie West-Vlaanderen, Vrije School Haverlo, BioBES, en de gemeenten Knokke-Heist, Oostkamp, Beernem, Ichtegem, Jabbeke en Stad Brugge.

Voor meer info kun je terecht bij: