Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Wespenverdelging

Je hebt een wespennest en je wilt het laten verdelgen door de brandweer (https://www.zone1.be/contact/)? 
Via volgende link kunt u interventie vragen van de brandweer: https://www.zone1.be/aanvraag-interventie-wespenverdelging/.

Let op, meld alleen hinderlijke of echt gevaarlijke wespennesten. Het lijkt misschien niet zo, maar wespen zijn erg nuttige dieren. Ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. Ze zijn ergens dus ook bondgenoten van de mens.

Het verdelgen van een wespennest kan meestal enkel d.m.v. een gif in de opening van de wespennest te spuiten.  Dit product is niet enkel giftig voor wespen, maar ook voor andere levende organismen (o.a. voor vissen).

Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Help ons dan om geen gif in het milieu te verspreiden door de wespennesten, die niet hinderlijk zijn, niet te laten verdelgen.

Nesten van bijen of hommels zullen we trouwens nooit verdelgen. Vergeet niet: de brandweer is er voor mens, dier én milieu.

Kostprijs: voor het verdelgen van een wespennest betaal je 48,40 euro. De betaling gebeurt ter plaatse via Bancontact. Uitzondering: voor de inwoners van gemeente Knokke-Heist is de interventie gratis, omdat de gemeente de kost van de interventie draagt.

Meer informatie vind je: