Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Wat kan je zelf doen? Fair Trade kalender

Januari

Nieuwjaarsrecepties: waarom geen fair trade -wijn, -schuimwijn, of - fruitsap. Probeer eens een eerlijk biertje, chips en nootjes. 

Februari

Geef je lief eens een eerlijk cadeau! Een mooie katoenen sjaal uit India, of een doosje eerlijke zeevruchten? Een ontbijt op bed met heerlijke confituur of een verzorgingsproductje. 

Maart

Een traktatie, een verjaardagsfeestje... Waarom niet met fair trade producten? 

April

Brengt de paashaas dit jaar eens geen eerlijke chocolade? 

Mei

In mei gaat zoals altijd de World Fair Trade Day door. Toon je engagement en doe samen met je collega's mee met Fairtrade@Work, of schrijf je school in voor Fairtrade@School.  In 2020 bestaat Fairtradegemeente Knokke-Heist trouwens 10 jaar. Op 9 mei 2020 vieren we dan ook uitbundig feest. Meer info hierover volgt later!

Juni

Op 27 juni 2020 gaat in 't Minnewater in Brugge opnieuw het gratis festival "Feest in 't park" door.  Met een fair trade bar en wereldkeuken ontdek je de wondere wereld van Fair Trade. 

Jul en augustus

Baad in zomerse sferen en hou een buurtfeest met ingrediënten uit de wereldkeuken. Ga van Thailand naar Brazilië en naar Afrika in 1 dag. 

September

Start het nieuwe schooljaar eerlijk! Maak de switch naar fair trade. 

Oktober

e Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne die fair trade en fairtradeproducten in de kijker zet in heel het land. Zowel op nationaal niveau met een algemene campagne, als op lokaal vlak met activiteiten in jouw buurt. In heel België worden er 10 dagen lang activiteiten georganiseerd die je op een leuke manier laten kennismaken met eerlijke handel en eerlijke producten.

November

Op maandag 11 november 2019 organiseert het gemeentebestuur de 13de editie van Mo(nu)ment voor Vrede en Verdraagzaamheid. Leerlingen van plaatselijke scholen uit de diverse deelmeenten en de swing jazzband Miss Elise zorgen om 9.30 uur voor een beklijvende poëtisch-muzikale vredeshappening in de Sint-Margaretakerk in Knokke. Op deze oecumenische vredeswake zijn naast de rooms-katholieke priesters ook geestelijke vertegenwoordigers van de anglicaanse, protestantse en orthodoxe kerk uitgenodigd. Onder begeleiding van de For Freedom Pipes & Drums gaan de deelnemers vervolgens in optocht naar het Burgemeester Frans Desmidtplein.

Openlucht receptie naar aanleiding van 75 jaar vrede

Maar Mo(nu)ment voor Vrede en Verdraagzaamheid is vooral een happening die 75 jaar vredevol samenleven in ons land uitgebreid wil vieren. De herdenkingsplechtigheden worden dan ook afgesloten met een sfeervolle openluchtreceptie waarbij het gemeentebestuur de aanwezigen trakteert met een warme chocomelk, gloeiwijn, bier, rum en limoncello van Oxfam Wereldwinkel.

December

Dit jaar fair trade chocolade van de sint? Brengt de kerstman een fairtrade-cadeautje?