Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Korte keten in Knokke-Heist

Provinciaal netwerk 100% West-Vlaams Hoeve- en Streekproducten + algemeen aanspreekpunt landbouwverbreding

Info voor de consument

Overal in West Vlaanderen, in de Westhoek, De Leiestreek en het Brugse Ommeland, zijn er verkooppunten waar men 100% West-Vlaamse producten kan vinden.

Deze kwaliteitsvolle streekproducten worden aangeboden in diverse buurtwinkels, hoevewinkels en streekwinkels in jouw buurt. Zoek hier en vind er eentje in jouw buurt. 

Info voor de landbouwer

Inagro begeleidt een netwerk van landbouwers met thuisverkoop hoeveproducten. Leden van het netwerk worden ondersteund in promo, worden steeds betrokken bij initiatieven vanuit de provincie, kunnen vormingen volgen, komen in contact met andere producenten, … Er dient een lidgeld betaald te worden van 50 euro. Hiervoor kan je ook het logo 100% West-Vlaams hanteren. 

Hier vind je de nodige info om je kandidaat te stellen.

Contactpersoon: Katrien Grauwet: 051 27 32 29 • 0487 930 950 katrien.grauwet@inagro.be:  je kan haar ook gratis contacteren voor vragen omtrent landbouwverbreding incl hoeveproducten

Korte Keten Kaart Noord-West-Vlaanderen

Info voor de consument

Ontdek het lekkers uit je buurt! 

Noord- West-Vlaanderen produceert elk seizoen een overvloed aan heerlijk voedsel. Koop je lokale producten rechtstreeks bij de producent, dan geniet je van krakend vers, gezond en lekker eten van dichtbij.

Info voor de landbouwer

Vanuit het Streekhuis van de provincie West-Vlaanderen hebben we een digitale korte keten kaart opgemaakt met de 17 gemeenten van de arrondissementen Brugge en Oostende. Hierop staan de hoevewinkels, zelfplukboerderijen, afhaalpunten korte keten, markten, … die digitaal terug te vinden zijn op verschillende sites die al hoevewinkels bundelen. 

Als je hier ook op wil staan dan is de makkelijkste weg om je hier gratis te registreren en dit dan ook te laten weten aan Lode Tanghe via tel. op 050 40 35 45 of via mail op lode.tanghe@west-vlaanderen.be. Hij zorgt er dan voor dat je gratis op de korte keten kaart wordt vermeld.

Info voor de consument

Waarom recht van bij de boer? Door recht van bij de boer te kopen, betaal je een eerlijke prijs en steun je onze landbouwers. Geen tussenschakels betekent geen overbodig transport of verpakkingen, wat het leefmilieu ten goede komt. Via de boer kom je weer in contact met de landbouwactiviteit en leer je de voordelen van seizoensproducten appreciëren. Producten recht van bij de boer zijn niet alleen heel vers, ze hebben ook hun eigen, unieke smaak.

Ontdek hier alle verkooppunten. 

Info voor de landbouwer

Landbouwers met thuisverkoop kunnen hun zaak direct gratis op de site zetten van de VLAM: www.rechtvanbijdeboer.be

Een initiatief van de VLAM om initiatieven met verkoop van producten die recht van bij de boer komen in de kijker te zetten.

Gratis registreren doe je hier. Als je jaarlijks lidgeld betaalt dan krijg je extra voordelen. Meer info? Contacteer dan:  Sara De Preter via telefoon op 02/5528158 of via mail op info@rechtvanbijdeboer.be