Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Bijkomende elektrische laadpunten voor fietsen en auto’s

In opdracht van het gemeentebestuur werden er in de middenberm van de Lippenslaan 12 laadstations met telkens 2 stopcontacten voor elektrische fietsen bijgeplaatst. De elektrische laadpalen bevinden zich ter hoogte van het Alfred Verweeplein, Dumortierlaan en het Van Bunnenplein. Op het Lichttorenplein waren reeds eerder 6 laadpunten operationeel. Ook op de parking van de Carrefour ter hoogte van de Smedenstraat en Natiënlaan bevinden er zich 2 stopcontacten voor elektrische rijwielen. Fietsers kunnen ook elektrisch opladen in Tearoom De Vuurtoren op de Zeedijk Heist en het fietscafé Duinresidence in Duinbergen. In de Lippenslaan ter hoogte van huisnummer 63 en 389 en in de Kustlaan ter hoogte van huisnummer 146 is er nog een bijkomend laadstation met twee stopcontacten voor elektrische auto’s geplaatst.  Er stonden op het grondgebied van Knokke-Heist reeds 3 bovengrondse laadstations aan het stadhuis op het Alfred Verweeplein, op het Lichttorenplein en in de Knokkestraat in Heist, telkens met aansluitingen voor 2 voertuigen.

Privé-initiatieven

Naast de openbare voorzieningen, zijn er in de badplaats ook nog een aantal privé-initiatieven ten dienste van chauffeurs met een elektrisch voertuig. Zo bevinden er zich in de ondergrondse parking van het Alfred Verweeplein 4 oplaadpunten voor elektrische wagens. Het ondergrondse parkeercomplex van het Yzerpark telt er 3 en de ondergrondse parking in de Sparrendreef 2 stuks. De garagehouder in de Westkapellestraat op de hoek van Westkapellestraat en Breed Veertien heeft voor zijn cliënteel al enkele jaren een snellader en een laadstation voor 2 voertuigen voorzien.

20 laadpunten tegen 2020

Dit jaar zal Eandis nog drie laadpunten bijplaatsen in het kader van Clean Power for Transport. Bij een besluit goedgekeurd door de Vlaamse Regering zal Knokke-Heist nog 11 bijkomende laadpunten krijgen tegen 2020. Bij iedere project zoals heraanleg van het Heldenplein en Burgemeester Frans Desmidtplein wordt telkens gekeken om in de buurt ook nog eens een extra laadpunt te voorzien. Tegen 2020 zou Knokke-Heist over een 20-tal oplaadpunten op het openbaar domein moeten beschikken.

Knokke-Heist groenste wagenpark van Vlaanderen

Uit de statistieken blijkt dat Knokke-Heist het groenste wagenpark van heel Vlaanderen heeft. Daar waar er elektrische alternatieven zijn, gaat ook het gemeentebestuur over op elektrische voertuigen. Momenteel heeft de gemeente 5 elektrische en 2 hybridewagens in dienst. Tijdens de zomer toeren ook de jobstudenten van de dienst Toerisme in elektrische citywagentjes rond.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter