Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Briljanten huwelijksjubileum van Ghislain De Groote en Jeanne Koopman

Op woensdag 26 juni 2019 vierden Ghislain De Groote en Joanna Koopman hun briljanten huwelijksjubileum in het WZC Lindenhove. Het burgerlijk huwelijk werd op 24 juni 1954 voltrokken in Knokke. Schepenen Piet De Groote en Jan Morbee feliciteerden het koppel namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis.

Levensloop van Ghislain

Ghislain is geboren in Knokke op 30 november 1930. Hij komt uit een gezin van 11 kinderen. Zijn vader was metser. Het gezin woonde in Knokke en Ghislain bracht er zijn jeugd door en liep er school bij de Broeders Xaverianen. Na zijn schoolperiode begon Ghislain als timmerman eerst bij Cyriel De Groote en later bij de firma Mergaert. Hij deed legerdienst gedurende 18 maanden. In 1960 nam hij de winkel over van zijn schoonouders (Pé Sluis in de Pierslaan). Hij was, samen met Jeanne, uitbater tot in 1990. Ghislain gaf avondles timmeren gedurende 27 jaar.

Levensloop van Joanna

Joanna zag het levenslicht in Brugge op 7 mei 1932. Ze was enig kind. Haar vader had een zaadhandel in de Pierslaan. Het gezin woonde in Knokke en Joanna bracht er haar jeugd door en liep er school bij de zusters Ten Bunderen en later nog 1 jaar in de Hermitage in Duinbergen om Frans te leren. Na haar schoolperiode hielp ze thuis in de winkel. Later baatte ze de zaak uit, samen met haar man.

Kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen

Het paar heeft 3 kinderen, 2 kleinkinderen en 1 achterkleinkinderen.

  • Marijke (+) heeft 2 kinderen: Kenneth en Dennis. Kenneth heeft 1 kind: Juliette
  • An (+)
  • Hugo is gehuwd met Myriam Serreyn. Hugo is consulent.

Algemeen

Beiden hebben veel hobby’s. Ghislain houdt van heemkunde, de geschiedenis van Knokke en de Zwinstreek. Hij heeft interesse in alles wat met beide Wereldoorlogen te maken heeft. Hij verzamelde postkaarten van Knokke en is nog altijd een verwoed supporter van Cercle Brugge. Hij is nog steeds bestuurslid van Cnock is Ier.

Joanna verzamelt Hümmelbeeldjes en bidprentjes van Knokkenaars en bekende personen en ze houdt van tuinieren (vooral bloemen kweken). Ze deed vroeger graag handwerk.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter