Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Mei = de maand van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

Mei = de maand van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

De tijd vliegt: drie jaar is zo voorbij. Je krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je als vrouw tot de leeftijdsgroep (25 tot en met 64 jaar) behoort en het te lang geleden is dat je een uitstrijkje hebt laten nemen. Je maakt dan zelf een afspraak met je huisarts of gynaecoloog op een dag waarop je niet ongesteld bent.

Wil je weten wanneer je laatste uitstrijkje was?

Dat kan door via het gratis softwaresysteem ‘Patient Health Viewer’ gegevens over de bevolkingsonderzoeken te raadplegen. Download het programma via www.bevolkingsonderzoek.be. Je hebt een e-ID, kaartlezer en je pincode nodig. Je kan je ook inschrijven op https://baarmoederhalskanker.bevolkingsonderzoek.be/herinnering-uitnodiging-bevolkingsonderzoek om een herinneringsmail te ontvangen in je mailbox. Zodra je laatste uitstrijkje meer dan 3 jaar geleden is, stuurt het Centrum voor Kankeropsporing je een e-mail.

Meer weten over het bevolkingsonderzoek?

Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op T 0800 60160 tussen 9 en 12 uur en 13 en 16 uur, stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be, of surf naar www.bevolkingsonderzoek.be/baarmoederhalskanker.

Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie, neem contact op met je huisarts of gynaecoloog.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter