Knokke-Heist bezoeken als toerist?

In 2019 wil Cantic@mare 2018 evenaren

Op vrijdag 8 februari 2019  kwam het Cantic@Mare Ensemble in restaurant Le Couteau bijeen om naar jaarlijkse traditie het nieuwe jaar met een feestelijk etentje in te zetten. Net als de Romeinse god Janus met zijn twee gezichten keek voorzitter Luc Faillie in zijn nieuwjaarswoord nog even achterom om daarna een blik vooruit te werpen. Come to the cross wordt dit voorjaar  hernomen als benefietconcert  en in december staat er ook een kerstconcert op het programma.

Onder de 9 uitvoeringen van 2018 sprongen vooral 2 concerten in het oog. In maart was er vooreerst de Europese creatie, zowel in Brugge als hier in Knokke-Heist, van het even aangrijpende als schitterende passieverhaal ‘Come to the Cross and remember’ van Pepper Choplin. In december dan mocht het koor voor de tweede maal een feestelijke huwelijksmis verzorgen van de familie Gheysens, een plechtigheid met de allure van een waar concert.

Passieconcert Come to the Cross

Even goed belooft 2019 weer 2 muzikale hoogdagen. Op veler aandringen wordt ‘Come to the Cross’ opnieuw uitgevoerd, dit keer als benefietconcert, waarvan de opbrengst integraal gaat naar Asha-Hope, het scholingsproject dat hoop en toekomst wil bieden aan jonge, (kans)arme kinderen in India en Sri Lanka. 23 maart 2019  om 20.00 uur in de H. Hartkerk wordt echt een must voor wie het vorig jaar moest missen of opnieuw van dit muzikale meesterwerk wil genieten.

Kerstconcert

Aan kerstconcerten is er in de eindejaarsperiode normaal geen gebrek. Ook Cantic@Mare wil opnieuw bij deze traditie aansluiten. Bestuur en koorleider, Tony Venneman, zijn daarom nu al in de weer om hun kerstconcert op 14 december om 16.00 uur in de H. Hartkerk voor te bereiden. Het is hun ambitie om de toehoorders, naast een aantal klassieke liederen, op een grotendeels nieuw en ongekend kerstrepertorium te vergasten.

Auditie voor nieuw zangtalent

Na het passieconcert zou het dan ook het uitgelezen moment zijn voor alle zangliefhebbers om hun stemproef af te leggen en bij het koor aan te sluiten. Wie belangstelling heeft, mag altijd vrijblijvend komen luisteren op de wekelijkse repetitie op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in MAAK - Open Academie voor Kunsten, in de Van Steenestraat 9.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter