Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Diamanten huwelijksjubileum van Pol Verbrugghe en Annie Devolder

Op zaterdag 5 oktober 2019 vierden Leopold Verbrugghe en Anny Devolder hun diamanten huwelijksjubileum in De Groene Wandeling in Oostkerke.  Het koppel stapte op 10 oktober 1959 in het huwelijksbootje in Ramskapelle. Schepen Anthony Wittesaele en Kathleen van der Hooft brachten namens het gemeentebestuur de gelukwensen over. Het paar heeft 1 zoon: Patrick. Het paar houdt van biljarten. Pol is nog keizer geweest in deze sport, won diverse kampioenschappen en haalde ook de titel van Belgich kampioen. Pol is ook een fervente supporter van Club Brugge.  

Levensloop van Leopold

Leopold (iedereen noemt hem Pol) is geboren in Heist op 7 december 1934. Hij komt uit een gezin van 5 kinderen. Zijn vader was directeur van het slachthuis in Heist (waar nu het station staat). Het gezin woonde in Heist en Pol bracht er zijn jeugd door en liep er school bij de Broeders Xaverianen. Daarna volgde hij lessen aan de vakschool in Brugge. Na zijn schoolperiode werkte hij bij scheepswerf Bouché. Vervolgens werkte hij bij de firma Crevits gedurende 8 jaar (metaalbewerking). Daarna werkte Pol als havenarbeider in de haven van Zeebrugge. Hij vervulde zijn militaire dienstplicht gedurende 18 maanden.

Levensloop van Anny

Anny zag het levenslicht te Ramskapelle op 20 juli 1937. Ze komt uit een gezin van 11 kinderen. Het gezin woonde in Ramskapelle. Ze liep daar ook school en bracht er haar jeugd door. Haar vader werkte bij Glaverbel. Na haar schooltijd van haar 14de tot 22ste werkte ze in café De Nippon in de Dwarsstraat in Heist. Daar heeft ze Pol leren kennen. Na haar huwelijk heeft ze 7 jaar seizoen gedaan bij Pierre et Gabrielle. Daarna werkte ze 2 jaar bij schepen De Grauwe.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter