Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Uitgebreid winteraanbod in Zwin Natuur Park

Tussen zaterdag 21 december 2019  en zondag 5 januari 2020 kunnen bezoekers in het Zwin Natuur Park terecht voor een ruim educatief recreatief aanbod. Naast de winterwandelingen en het winterparcours biedt het Zwin Natuur Park dit jaar een nieuwe activiteit: gezinswandelingen op vrijdag 27 december 2019 en vrijdag 3 januari 2020.

Gezinswandeling
Op vrijdag 27 december en vrijdag 3 januari vindt er een wandeling plaats speciaal gericht op gezinnen met jonge kinderen tot 12 jaar. De Zwingids zorgt voor een speelse toets in de vorm van een natuurbingo en geeft info op maat van de kleinsten. De gezinswandelingen starten telkens om 10.30 uur en worden afgesloten met een soepje. Vooraf online inschrijven voor deze wandelingen is nodig.

Winterwandelingen
Elke dag (behalve op 24, 25 en 31 december en 1 januari) is er om 14 uur een winterwandeling met speciale aandacht voor de wintervogels in het Zwin. Honderden ganzen, eenden en steltlopers komen uit het Hoge Noorden naar de zwinstreek afgezakt. Voor veel soorten is het Zwin immers een belangrijk gebied. In een sfeervol kader loodst een Zwingids de bezoeker langs de mooiste plekjes van het natuurgebied. De wandeling wordt afgesloten met een kop warme chocolademelk of glühwein. Ook hiervoor is op voorhand online inschrijven nodig.

Winterparcours
Van zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari staat het winterparcours in het Zwin Natuur Park in het teken van de winter met extra activiteiten voor jong en oud. Zo komen bezoekers in de labohut meer te weten over natuurelementen zoals veren en schedeltjes. In de kijk- en voederhut vertellen Zwingidsen de bezoekers alles over de vogels die de winter doorbrengen in het Zwin en geven ze hen tips over hoe ze vogels tijdens de winter kunnen voederen en hun eigen tuin aantrekkelijk kunnen maken voor zangvogels. Kinderen mogen de hele dag vogelsnacks voor tuinvogels maken in het kijkcentrum en in de namiddag luisteren naar een sfeervol winterverhaal. Alle bezoekers zijn doorlopend welkom op de tentoonstelling ‘Het Zwin in de strip’. De activiteiten zijn ook toegankelijk bij slecht weer en zijn inbegrepen in het standaard toegangsticket tot het park.

Praktisch

Gezinswandelingen
Data: op vrijdag 27 december en vrijdag 3 januari om 10.30 uur.
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist.

Prijs: 13 euro online, 15 euro aan de kassa, 6 euro voor kinderen. Hele dag toegang tot het park inbegrepen en soep in Zwinbistro The Shelter.
Vooraf online inschrijven voor deze wandelingen is nodig.

Winterwandelingen
Data: zaterdag 21, zondag 22, maandag 23, donderdag 26, vrijdag 27, zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 december. Donderdag 2, vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 januari, telkens om 14 uur
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: 13 euro online, 15 euro aan de kassa, 6 euro voor kinderen. Hele dag toegang tot het park inbegrepen en warme drank achteraf.
Vooraf online inschrijven voor deze wandelingen is nodig.

Winterparcours

Data: van zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari van 10.30 tot 16.30 uur. Op dinsdag 24 en dinsdag 31 december van 10 tot 15 uur (op die dagen is er een aangepast programma; zie www.zwin.be). Het park is gesloten op woensdag 25 december en woensdag 1 januari.
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: inbegrepen in toegangsprijs park: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa).

Voor meer info: www.zwin.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter