Knokke-Heist bezoeken als toerist?

ART by DOME lanceert opduikexpo’s in kantoor Dome Assistance Lippenslaan

Dienstenchequebedrijf Dome Assistance lanceert met ART by DOME opduikexpo’s in haar kantoren. Door een platform te creëren buiten de traditionele kunstpodia komen werknemers, klanten en toevallige passanten in aanraking met een kunstenaar die met zijn werken bezieling, passie en inspiratie brengt. In Knokke-Heist kun je terecht in het kantoor van Dome Assistance Knokke in de Lippenslaan 144. De toegang tot de expo is gratis. Je kan de kunst nog tot 31 augustus bewonderen van dinsdag tot vrijdag van 9.30 tot 18 uur, op zaterdag van 10 tot 16 uur en op zondag van 11 tot 18 uur.  Op zondag zal telkens een kunstenaar op de tentoonstelling aanwezig zijn.

In het kantoor op de Lippenslaan kun je werk ontdekken van:

  • Keramiekkunstenaar Gina Boonen
  • Beeldend kunstenaar Lut D’havé
  • Mixed media kunstenaar Aurike Quintelier T

 

ART by DOME gaat op zoek naar  ‘kunst’ in de mens en nodigt ons uit om de maatschappelijke relevantie te ontdekken van elke kunstenaar en zichtbaarheid te geven aan wat mensen bezighoudt en verbindt en vooral te ontdekken hoe de kunst tot de creatie van de  intermenselijke relaties kan bijdragen. Kortom: meer mens leren zijn en meer mens laten zijn. Het is een proces dat nooit af is.

Waarom dit initiatief?

Bij dienstenchequebedrijf Dome Assistance stond de mens van bij de aanvang centraal: zowel klant als huishoudhulp verbinden als mens was van meet af aan de missie. De lokale aanwezigheid en verankering was dan ook belangrijk en mondde inmiddels uit in zeven kantoren doorheen Vlaanderen. Dat deze kantoren kunstzinnig zouden worden opgesmukt was een evidentie voor CEO Erika Tuypens, liefhebber van kunst in al zijn vormen. Toen bleek dat één van haar werkneemsters al jarenlang academie volgde en een mooi oeuvre had bijeen geschilderd, kreeg de missie vorm. De ruimtes van de Dome kantoren zouden het platform worden voor mensen die expressie geven aan een individueel aanvoelen en gedachtengoed maar ook aan confronterende vraagstelling. Een rondreizende pop-up tentoonstelling was geboren.

Schoonheid en expressie in al zijn vormen tot bij de mens brengen, is de drijfveer. Want voor Dome is kunst thuis in elk huis, in elk bedrijfsgebouw, in elk individu. Een platform creëren buiten de traditionele kunstpodia, maar mét een boodschap. In een VUCA-wereld zonder houvast zijn steeds meer mensen het noorden kwijt. Een onderneming kan hier een positieve rol in spelen door bij te dragen om mensen te verbinden.

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter