Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Diabetes, de ziekte van de toekomst?

Op donderdag 14 november 2019 om 19.30 uur wordt naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag in het AZ Zeno een informatieavond over “Diabetes, de ziekte van de toekomst”? georganiseerd.  Endocrinologen Sara Vandewalle en Joke Hoste geven een introductie over wat diabetes precies inhoudt. Diabeteseducator Birgit Pillen vertelt meer over fabels en feiten over suikerziekte. Voeding vormt een belangrijke basis in de diabetesbehandeling. Maar de tijd van een streng 'diabetesdieet' is gelukkig voorbij. Diëtiste Hilde Loccufier geeft leuke voedingstips tijdens de lezing. Voor de deelnemers zijn er ook diverse workshops met mogelijkheid tot vraagstelling.

Diabetes type 2

Meer dan 90% van de mensen met suikerziekte hebben diabetes type 2. Dit treedt vooral op vanaf de leeftijd van 40 jaar. In tegenstelling tot type 1 diabetes hebben veel personen weinig of geen klachten bij de diagnose van type 2 diabetes. Zij kunnen hier dus jarenlang mee rondlopen zonder het te weten. Belangrijk is de risicofactoren en symptomen te (her)kennen en tijdig in te grijpen. Elk jaar wordt op Wereld Diabetes Dag 14 november wereldwijd extra aandacht besteed aan diabetes. Ook de gemeente Knokke-Heist, de sociale raad Knokke-Heist en het ziekenhuis AZ Zeno ontgaat deze dag niet en willen extra aandacht besteden aan diabetes.

Stuur dus zeker voor 8 november een bericht naar preventie@knokke-heist.be of bel naar 050 630 473 om jouw plaatsje te reserveren. Deelname is gratis. Er is ook gratis parking en na de voordracht wordt er een hapje en een drankje voorzien.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter