Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Ontdek het werk van Vanfleteren en Broodhaers tijdens uitstap naar Antwerpen

Op zaterdag 11 januari 2020 kun je dankzij de uitstap van het Cultuurcentrum Knokke-Heist het Fotomuseum in Antwerpen bezoeken. Het museum brengt een eerste grote overzichtstentoonstelling van Stephan Vanfleteren. In deze tentoonstelling wordt de evolutie in zijn werk duidelijk zichtbaar. Je ontdekt samen met een gids iconische beelden maar ook verborgen parels. Vanfleteren werkte van 1993 tot 2009 freelance voor De Morgen maar had ook eigen projecten. Hij staat bekend voor zwart-witportretten en langdurige reportages in binnen - en buitenland. Door de jaren heen kaapte hij heel wat belangrijke fotografieprijzen weg: World Press Foto, Henri Nannen Preis, …

Na het fotomusuem trek je naar het nabijgelegen Museum van Hedendaagse kunst, het M HKA. Met Soleil Politique organiseert het M HKA de eerste overzichtstentoonstelling van de Belgische sleutelkunstenaar Marcel Broodthaers in zijn eigen land sinds een decennium.  Broodthaers was een van de meest invloedrijke figuren in de 20ste eeuwse kunstgeschiedenis. Zijn rol wat betreft het denken over kunst, haar functie en haar geschiedenis, kan moeilijk worden overschat. Wanneer het gaat om reflectie op de betekenis van kunst en de instellingen waarin ze functioneert, is zijn oeuvre de spiegel bij uitstek. De tentoonstelling geeft een waaier aan thematieken, media- en presentatiestrategieën van Broodthaerts weer, aangevuld met zelden of nooit tentoongestelde werken en documenten. Zo is voor de eerste keer ooit zijn majestueuze Décor: A conquest by Marcel Broodthaerts in ons land te zien, een bruikleen van de V-A-C Stichting.

De uitstap kost €61 en €56 voor wie een uitpas heeft. De bus vertrekt om 8.15 uur op de parking van Cultuurcentrum Scharpoord. De tweede opstapplaats is het station in Heist. De terugkomst is rond 18.30 uur.

Inschrijven via T 050 630 430 of cc.ticket@knokke-heist.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter