Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Benefietconcert Asha-Hope: Come to the cross and remember

Op zaterdag 23 maart 2019 om 20 uur geven het Knokke-Heistse Cantic@Mare Ensemble en het Brugs Vocaal Ensemble een benefietconcert voor Asha-Hope vzw in de Heilig Hartkerk in Knokke-Heist. Het voorprogramma brengt een selectie van koor- en concertwerken van niet alleen Brahms, Bach, Händel en Mozart, maar ook van Rheinberger, Franck, Gomez en Butterworth. Pepper Choplins cantate, net zoals vorig jaar het hoofdwerk van deze avond, werd tot op heden nooit eerder of elders in Europa uitgevoerd en belooft dus opnieuw een openbaring te worden!

Precies een jaar geleden brachten beide koren, samen met het Jedutun Kamerorkest, de Europese première van “Come to the Cross en Remember”, het aangrijpende werk van Pepper Choplin, de Amerikaanse meester van de hedendaagse kerkmuziek. De intense voorbereiding en het overweldigende succes op de avond van de creatie zelf vroegen gewoon om meer. Ook omdat velen toen niet de kans gezien hadden een van de twee uitvoeringen bij te wonen, groeide de vraag naar een herneming gestaag aan. Ondanks de hoge kosten werd dan ook alles in het werk gesteld om dit meeslepende werk met een aangepast voorprogramma opnieuw aan te bieden. Met succes. Net als toen verleent ook tenor Stefaan Vandenbroucke zijn medewerking als solist, wordt de choreografie verzorgd door het gezelschap van Ann-Sophie Deweer en ligt de algemene leiding in handen van dirigent Tony Venneman.

Helemaal in de sfeer van de voorbereiding op Pasen, het feest van hoop, vrede en verlossing, gaat de opbrengst dit keer integraal naar het liefdadigheidswerk Asha-Hope. ‘Asha’ betekent letterlijk ‘Hoop’, hoop op een betere toekomst die de vzw van louter belangeloze vrijwilligers aan (kans)arme en kwetsbare kinderen in India en Sri Lanka wil bieden via een scholingsproject. Asha-Hope stelt zich ten doel minstens een deel van de individuele schoolkosten te sponsoren en extra giften in te zamelen voor het aankopen van schoolmateriaal.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter