Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Verkeersmaatregelen De Kustpijl

Op zaterdag 14 september vindt de wielerwedstrijd De Kustpijl plaats in Knokke-Heist. De organisatie en hulpdiensten nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om de wedstrijd vlot te laten verlopen. Volg tijdens het sportevenement steeds de richtlijnen van de politie en seingevers. 

Verkeersmaatregelen 

De zeedijk wordt op zaterdag 14 september van 6 tot 20.30 uur afgesloten voor alle autoverkeer tussen Duinbergen en Heist door de opbouw en afbraak van de start- en aankomstzone. Van 9 tot 18 uur is er ook geen verkeer toegelaten tussen de Parkstraat en Anemonenlaan. Vanaf vrijdag 13 september is hier al een parkeerverbod van kracht.

Van 12 tot 18 uur is het verboden te rijden in de Parkstraat vanaf de Graaf d’Ursellaan in de richting van de zeedijk, De Rampe vanaf de Elizabetlaan in de richting van de Knokkestraat, Heistlaan vanaf Bakboord in de richting van en tot de Elizabetlaan, Heistlaan vanaf de Dudzelestraat in de richting van en tot Bakboord, Bakboord vanaf de Heistlaan in de richting van en tot de Breed Veertien, Breed Veertien vanaf Bakboord in de richting van en tot de Westkapellestraat, Westkapellestraat vanaf de Hendrik Consciencestraat in de richting van en tot de Herenweg, Herenweg vanaf de Westkapellestraat in de richting van en tot de Dorpsstraat, Anemonenlaan vanaf de zeedijk in de richting van en tot de Elizabetlaan, Dorpsstraat vanaf de Herenweg in de richting van en tot de Dudzelestraat, Marktstraat vanaf de Bondgenotenlaan in de richting van en tot de Heistlaan én Westkapellestraat vanaf de Hendrik Consciencestraat in de richting van de Bondgenotenlaan.

Er is ook een parkeerverbod van kracht in de Parkstraat, De Rampe, Marktstraat, Heistlaan, Bakboord, Breed Veertien (tussen Bakboord en de Westkapellestraat), Westkapellestraat (tussen de Breed Veertien en Hendrik Consciencestraat), Hendrik Consciencestraat, Polderstraat, Anemonenlaan (tussen de zeedijk en Elizabetlaan), Dorpsstraat (tussen de Dudzelestraat en Herenweg), Herenweg (tussen de Dorpsstraat en Westkapellestraat) en Westkapellestraat (tussen de Bondgenotenlaan en Hulststraat).

De parkeerterreinen ter hoogte van het sportcentrum Laguna en de Knokkestraat zijn enkel toegankelijk voor de deelnemers en organisatie van De Kustpijl. Ook verschillende parkeerstroken in de Krommedijk en noordelijke rijbaan van de Elizabetlaan zijn voor hen voorbehouden.

Wegenwerken Elizabetlaan

Op zaterdag 14 september is er bijkomende verkeershinder door verschillende wegenwerken in de Elizabetlaan. In de richting van Knokke is de rijbaan afgesloten tussen de Heistlaan en Kursaalstraat. Ook het kruispunt Elizabetlaan-Duinbergenlaan is onderbroken. Er is een omleiding voorzien via de Anemonenlaan, Duinendreef en Jozef Nellenslaan. Daarna is het opnieuw mogelijk de Elizabetlaan op te rijden.

 

Wil je de parkeer- en verkeersdrukte in de omgeving van de wielerwedstrijd vermijden? Maak gebruik van het openbaar vervoer, kom met de fiets of te voet. De lokale politie kan bij grote drukte steeds beslissen om bijkomende verkeersmaatregelen te nemen. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter