Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Deelnemers gezocht om deel te nemen aan de markeringsceremonie van de Meridiaan de Trisomie

Op zaterdag 30 november 2019 markeert het project Bloedtest ook in Knokke-Heist de Meridiaan van de Trisomie. Dit met een heuse artistieke markeringsceremonie ‘s ochtends bij zonsopgang op het Rubensplein. Men zoekt nog 21 inwoners van Knokke-Heist om deel te nemen aan deze unieke performance!

Markeringsceremonie

Op vier plaatsen op de Meridiaan, markeert het kunstenaarscollectief Het Pakt die dag de Meridiaan met een markeringsceremonie: in Knokke-Heist, Tielt, Zwevegem en Spiere-Helkijn. Tijdens de markeringsceremonie dragen 21 inwoners van de stad/gemeente op een publieke plaats een groot rood doek van 21 meter lang en 3 meter breed over een afstand, waardoor de Meridiaan op deze plek eventjes zichtbaar wordt gemaakt.

Na de markeringsceremonie maken de BloedtestFietsers (in het rood gekleed) de Meridiaan verder zichtbaar door van dit markeringspunt te fietsen naar het volgende markeringspunt.

Praktisch

● Datum en uur: zaterdag 30 november, van 8.30 tot 10 uur

● Locatie: Rubensplein

De Meridiaan van de Trisomie

De Meridiaan van de Trisomie ligt op 3° 21” 0’ - een verwijzing naar Trisomie en chromosoom 21 - en strekt zich uit over het grondgebied van elf West-Vlaamse gemeenten: van Knokke-Heist tot Spiere-Helkijn.

Op donderdag 21 maart 2019 werd de Meridiaan van de Trisomie officieel ingehuldigd. De ‘laatste piloot met het Down-syndroom’ vloog toen over de Meridiaan en doorkruiste zo West-Vlaanderen van zuid naar noord.

Op zaterdag 30 november 2019 is er - voor het laatst - opnieuw een glansrol voor de Meridiaan van de Trisomie weggelegd. Deze keer niet met een vliegtuigje, wel met de BloedtestFiets die deze dag over de Meridiaan van de Trisomie fietst.

Info: http://www.bloedtest.org/bloedtestFiets(tocht) https://www.facebook.com/Bloedtest.org/

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter