Knokke-Heist bezoeken als toerist?

De hoogste berg door Robrecht Vanden Thoren

Op zaterdag 21 december 2019 om 20 uur brengt Robrecht Vanden Thoren zijn solovoorstelling De Hoogste Berg. De monoloog wordt gesteund en gecoacht door Martijn Bouwman en Wouter Deprez. Robrecht is een populaire acteur, o.m. bekend van o.a. Code 37, Flikken, Quiz me Quick, Tegen de Sterren op en Wat als?  De meeste mensen kennen hem echter van de één reeks Tom & Harry en van zijn memorabele vertolking in de veel bekroonde film Hasta la vista waarvoor hij op het Internationaal Filmfestival van Cinoche (Quebec) de prijs van beste acteur in de wacht sleepte.

De Hoogste Berg

Robrecht vanden Thoren heeft een probleem. Een maand geleden gaf hij een feest. Een goede vriend en vriendin van hem werden er verliefd op mekaar. Uit dankbaarheid willen ze graag dat hij getuige wordt op hun trouwfeest. En natuurlijk willen ze ook dat hij speecht want Robrecht is een begenadigd spreker. Robrecht weet wat van hem en zijn toespraak verwacht wordt. Romantiek, gevoeligheid, waarachtigheid.
Maar na een akelige ervaring in de liefde heeft hij voor zichzelf de dure eed gezworen dat hij voortaan alleen nog maar eerlijk en recht uit zijn hart mag spreken.
En hij twijfelt. Aan de twee geliefden en hun motieven. Hij kent ze langer dan vandaag. Zijn ze oprecht, is het een roes, of is er meer aan de hand? En hij twijfelt aan de liefde zelf. Wordt er van het hele fenomeen niet veel te veel verwacht? En dan twijfelt hij ook nog aan zichzelf. Is zijn eigen eerlijkheid wel te vertrouwen, of hebben zijn woede en verdriet die gekaapt? Morgen is het zover. Vanavond wil hij, in jouw bijzijn, oefenen wat hij tijdens de bruiloft gaat zeggen. Maar voorlopig staat er alleen nog maar op papier dat ze vooral níet moeten trouwen…

Prijs

€ 15

€ 12 KH Uitpas, BILL, groepen +10 pers

Organisatie

Cultuurcentrum Knokke-Heist

Leeftijd: Jongeren vanaf 15 jaar (15+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter