Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Officiële opening MAAKlab

Op donderdag 26 september 2019 om 18.30 uur wordt het MAAKlab in de Van Steenestraat 9 officieel geopend. MAAK is momenteel de enige academie in Vlaanderen die het STEAM-verhaal ( Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) aanbiedt voor kinderen, jongeren én volwassenen in het kunstonderwijs. Knokke-Heist is hiermee trendsetter die sterk inzet op artistieke innovatie.

In dat kader werden op MAAK, Open Huis voor Kunsten, twee prachtige ateliers ingericht als MAAKlab, een innovatief en creatief lab. De ene ruimte werd een 'stofvrij lokaal' met daarin 3D-printers, computers, scanners, technologie-apparatuur… De andere ruimte is een 'stoflokaal' met daarin CNC-freesmachines, boren en houtbewerkingsmachines allerhande.

MAAK | academie programmeert voor jong en oud opleidingen waarin werken met deze fascinerende toestellen volop aan bod komt: MAAKatelier (8-11 jaar), MAAKlabo (12-17 jaar) en productontwerp (+18 jaar). Al wie barst van de leuke ideeën en graag concepten vormgeeft, wordt door enthousiaste, creatieve leerkrachten doorheen het hele ontwerpproces begeleid.

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom op de officiële voorstelling van dit innovatieve project. Gelieve wel op voorhand je komst te bevestigen op maak@knokke-heist.be  of via T 050 630 850.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter