Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Strand van Knokke-Heist is geen oefenterrein voor Dakarrally

Op dinsdagnamiddag 19 november 2019 heeft zich een auto vastgereden op het strand ter hoogte van het Lichttorenplein. Omdat de chauffeur er met behulp van schop en planken niet in slaagde om zijn wagen uit het zachte zand te krijgen, was de volgende morgen uiteindelijk een wiellader nodig om het voertuig uit zijn benarde positie te halen.

Deze waaghals had nog het geluk dat zijn tochtje eindigde voor de hoogwaterlijn. In het verleden hebben trotse bezitters van een 4x4 aangedreven jeep zich ook al eens vastgereden in drijfzand en werd hun vehikel bij hoog water overspoeld door de Noordzeegolven.

Het gemeentebestuur en de Lokale Politie wijzen er nogmaals op dat het strand streng verboden is voor gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van de voertuigen van de hulp- en veiligheidsdiensten. Bij de op- en afbouw van de strandconcessies tussen 15 maart en 15 oktober mogen ook de badkarhouders met een aangepast voertuig hun materiaal af- en aanvoeren op het strand. Gelukkig hebben zij meer ervaring om door het zand te geraken dan deze would-be Dakarpiloot.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter