Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Curieus naar de ‘Schone Boeren’ in onze regio?

‘Schoon Boeren’ toont hoe onze land- en tuinbouwers zorg dragen voor de bodem, hun dieren, de teelt en hun producten. De boeren gaan elk op hun manier de uitdaging aan om steeds duurzamer te werken. Ze combineren met succes de traditionele stiel en de nieuwste technologie. Ook de boeren in onze buurt zetten zich in voor een duurzame toekomst! Curieus naar de 'Schone Boeren' in onze regio? Tijdens diverse rondleidingen, fietstochten met gids en opendeurmomenten kan je met hen en de activiteiten op hun bedrijf kennismaken.

Zaterdag 4 mei 2019: Aardbeien Depestel
Kom de aardbeien en het korteketenverhaal van deze bijzondere landbouwers ontdekken tijdens een rondleiding. Vergeet niet om achteraf van de aardbeien te proeven. Rondleiding om 14 uur, 15 uur en 16 uur.

Zaterdag 11 mei 2019: 'T Meerschhof

Ontdek het verhaal achter de lekkere ijsjes van Sandy tijdens een fietstocht met gids (35 km) langsheen de hoeve en het ijssalon. Vertrek om 14 uur aan de kerk van Hoeke, duur volledige tocht: ongeveer 4 uur.

Zondag 19 mei 2019: Hoeve Spizele
De rondleiding op deze hoeve kan niet doorgaan omwille van de regelgeving van de varkenspest. Als alternatief voorzien we een fietstocht met gids langsheen de hoeve en loonwerker. Vertrek om 14 uur aan de achterkant van het station van Lissewege.  

Zaterdag 15 juni 2019: Hoeveslagerij Burggraeve 
Ontdek dit vleesveebedrijf met hoeveslagerij tijdens hun opendeurmoment. Geniet ook van een proevertje. Het bedrijf is toegankelijk van 12 tot 17 uur. 

Zondag 30 juni 2019: Landbouwbedrijf Dhondt 

Beleef de kuikens op hun schattigste moment tijdens dit opendeurmoment op Landbouwbedrijf Dhondt, inclusief korte rondleiding. Het bedrijf is toegankelijk van 14 tot 18 uur. 

Zaterdag 17 augustus 2019: Potplantenkwekerij Gera-Fleur 

Ontdek de start van de kerststerren en de chrysanten in volle bloei tijdens een rondleiding met wandeling tussen de twee sites van deze potplantenkwekerij. Geniet nadien van een drankje aan de bar. 
Rondleiding om 14 uur, 15 uur en 16 uur. 

Meer informatie over de activiteiten kan je vinden op de website van Schoon Boeren onder de rubriek 'activiteiten'

Inschrijven?

Heb je interesse in één of meerdere activiteiten bij de Schone Boeren in Brugge, Damme en Knokke-Heist? Registreer je dan via de registratielink en blijf op de hoogte van de activiteit! Na registratie ontvang je kort voor de datum van de activiteit nog een herinneringsmail met mogelijkheid om je deelname te bevestigen.

Meer info?

Voor meer informatie neem contact op met Celine Simoen, celine.simoen@inagro.be of 051 27 33 27.
 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter