Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Diamanten huwelijksjubileum voor Daniel Leleu en Leontine Vandierendonck

Op zondag 22 september 2019 was het feest in d’ Ouwe Schuure in Sluis. Die dag vierden Daniel Leleu en Leontine Vandierendonck immers hun diamanten huwelijksjubileum. De twee stapten precies 60 jaar eerder in het huwelijksbootje, op 25 september 1959. Schepenen Piet De Groote en Philippe Vlietinck zetten het echtpaar in de bloemetjes in naam van het gemeentebestuur.

Daniel is geboren op 30 augustus 1938. Hij groeide op in een gezin met 2 kinderen. Zijn vader was hovenier. Het gezin woonde in Ieper en Daniel leerde er de slagersstiel. Daniel deed examen voor de middenjury en slaagde. Hij ging aan de slag bij de politie van Knokke-Heist en werkte daar tot aan zijn pensioen.

Leontine zag het levenslicht op 6 december 1939. Ze komt uit een gezin met 2 kinderen. Haar vader was visser. Toen vader het gezin verliet, woonde ze samen met haar moeder en grootmoeder. Voor en na haar huwelijk heeft ze diverse jobs gedaan.

Het paar heeft 2 kinderen, 5 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Dochter Conny is zelfstandig verpleegster en heeft 3 kinderen: Elke (heeft 2 kinderen: Lucas en Leon), Silke (heeft 1 kind: Wolf ), Jenneke (heeft 1 kind: Eloise en er is een tweede kindje op komst). Zoon Danny is havenarbeider en is gehuwd met Kathia Desmidt. Ze hebben 2 kinderen: Evy en Vinnie.

Daniel kaart graag en is lid van een kaartersclub. Leontien doet graag het huishouden en heeft graag alles op orde. Daniel helpt haar daarbij. Ze kan behangen en schilderen.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter