Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Wake for life voor Het Vlot

Op zondag 1 december 2019 organiseert Lakeside Paradise de tweede editie van Wake For Life, een dag waarbij alle sportactiviteiten in het teken van het goede doel staan. De opbrengsten gaan dit jaar opnieuw naar Het Vlot. De succesvolle bijdrage van vorig jaar is geïnvesteerd in het omvormen van hun busje naar de aangepaste noden van de kindjes om iedereen op diverse bestemmingen te krijgen. Dit jaar gaat de opbrengst van deze dag integraal naar de aankoop van Ipads voor elke leefgroep. Momenteel beschikt Het Vlots slechts over 1 Ipad voor 15 kinderen.
 
IJsduik 
De dag begint om 11.30 uur met de aanmelding voor een echte onvervalste ijsduik in het Duinenwatermeer. Deelnemen kost 5 €. Daarna kan elke deelnemer genieten van een opwarming onder leiding van Charona’s Dancecrew. Volledig opgewarmd is er dan om 12 uur stipt de eigenlijke ijsduik waarbij iedereen in badkledij het water induikt. Nadien kan men opwarmen in de hotspring jacuzzi, een warme douche nemen of genieten van een warm drankje in de lounge aan de open haard.

 

Schaatsen
Ondertussen is ook de schaatsbaan geopend van 11 tot 19 uur en kan iedereen komen schaatsen voor het goede doel. 2 uur schaatsen kost 5€, schaatsen inbegrepen. Iedereen is welkom, reserveren niet nodig.
 
Wakeboarden
Ook de wakeboarders dragen hun steentje bij en zijn paraat om hun rondjes te laten sponsoren. Per 1€ draaien zij een rondje voor iedere gulle gever of sponsor. Geeft een sponsor bijvoorbeeld 20€ dan zal er een wakeboarder naar keuze 20 rondjes draaien. Wakeboarden en wakeboarders sponsoren kan van 12 tot 16 uur. De teamleden van het Tomorrow team zorgen voor het nodige spektakel dus supporters  zijn welkom!
Bovendien krijgt de wakeboarder die het meeste rondjes op zijn naam schrijft, een Casio G-Shock water en shockproof uurwerk.
 
Het Vlot
Het Vlot is een therapeutisch kinderdagverblijf voor kinderen tot 12 jaar met een meervoudige beperking. Samen met een multidisciplinair team gaan ze met de kinderen aan de slag om hen stapje voor stapje te laten groeien en genieten.  Ze hebben plaats voor 15 kindjes. Er wordt gewerkt in 3 kleine leefgroepen, met een duidelijke dagstructuur die bestaat uit een afwisseling van spel, therapie, verzorging en rust.
Communicatie en spel een belangrijk onderdeel in hun ontwikkeling. Vele van deze jongeren kunnen zich moeilijk uitdrukken via spraak. Naast SMOG (Spreken Met Ondersteuning van Gebaren) worden nog andere alternatieve communicatiesystemen gebruikt. De technologie staat niet stil en ondertussen bestaan er al tal van programma’s om op computer te gebruiken. Doordat veel van deze kinderen ook motorisch beperkt zijn, lukt het besturen van een muis niet. Voor hen is het ideaal om met een ipad te werken. Met een lichte aanraking kunnen ze aantonen wat ze graag willen. Het communicatieprogramma spreekt dan ook uit wat ze hebben aangeduid. 
Naast de Ipad als communicatiehulpmiddel is het ook een zeer goed apparaat voor plezier en vrije tijd. Er bestaan reeds aangepaste app’s die perfect haalbaar zijn. Wanneer ze dan even moeten wachten, kan de Ipad gegeven worden om een spel te spelen. Met het spel wordt er op dat moment ook (onbewust) getraind op geheugen, actie-reactie, … . En als laatste kan de Ipad gebruikt worden om met behulp van een koptelefoon kinderen tot rust te laten komen met muziek.
Een Ipad is makkelijk verplaatsbaar en vergemakkelijkt ook de transfer naar thuis. 
 
Gun je deze kinderen hun Ipad ? Neem dan vanaf nu dagelijks een koude douche om al te wennen aan de ijsduik, kom je favoriete wakeboarder steunen, al dan niet vanop de schaatspiste. Ook indien je niet ter plaatse geraakt de dag zelf kan je via een storting je wakeboarder rondjes laten draaien. Dan kan je op rek BE13 0016 6520 2939 het gewenste bedrag storten met vermelding “wake for life”.

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter