Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Canadees Darryl Lierman viert 40ste verjaardag in Knokke-Heist

Op woensdag 23 oktober 2019 werd Darryl Lierman 40 jaar. Ogenschijnlijk een verjaardag als een ander, maar… Darryl (°23/10/1979) is Canadees. Hij is de achterkleinzoon van Maurice Lierman , die net voor de 1ste WO in 1913, 6 maanden na  zijn broer Gustave Lierman,  naar de VS emigreerde.   In 1918 kwam Gustave met de Amerikaanse troepen trouwens terug om België te helpen bevrijden.  Maurice was dit ook van plan, maar tijdens de voorbereidende trainingen met het Amerikaanse leger had hij de pech om beide benen te breken. Hij herstelde en bleef in de VS. Beide broers bouwden hun leven uit in Michigan (VS), werden Amerikaans staatsburger, stichten er elk een gezin en verhuisden in 1931 naar Canada, waar ze Canadees staatsburger werden. 

Darryl  Lierman, een achterkleinzoon van Maurice  (°1887) is erg “België-minded”.  Een absolute fan van de Rode Duivels. Hij weet behoorlijk veel  af over  de familiestamboom Lierman  “from the other side of the Ocean”. Darryl  wenste speciaal naar België te komen,  om hier in Knokke-Heist zijn 40ste verjaardag te vieren. De oorspronkelijke  familie (met over-overgrootvader Pieter Lierman - °1860 – gehuwd met Virginie Hillewaert -°1863)  waren immers afkomstig van de deelgemeenten Knokke, Westkapelle en Ramskapelle.   

Schepen Annie Vandenbussche was zo vriendelijk  Darryl te willen ontvangen op het gemeentehuis in Knokke. Ereschepen Danny Lannoy gaf een rondleiding in het gebouw en toonde hem  de raadzaal, met de schilderijen die een goed beeld schetsten uit de periode van zijn overgrootouders.  Een ontroerend moment, zo vertelde Darryl, “om te mogen terugkeren, back to the roots, , terug naar de wortels van de familiestamboom in Knokke, Westkapelle en Ramskapelle.”

(Op de foto : Schepen Annie Vandenbussche, Darryl Lierman, Monique Dejaeghere en dochter Sofie Lierman, Nadine Vandamme en raadslid Luc Lierman)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter