Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Cartoonfestival Knokke-Heist ontvangt 100.000ste bezoeker

Op vrijdag 30 augustus 2019 mocht het gemeentebestuur de 100.000ste bezoeker van het Cartoonfestival ontvangen. De familie Leyman wandelde op het juiste moment het cartoonpaviljoen binnen en sleepte zo de titel van 100.000ste bezoeker in de wacht. Zij werden aangenaam verrast met fleurige bloemen, een glaasje bubbels en een leuk geschenkenpakket.

De gelukkigen waren de familie Leyman die met hun kleinkinderen Erin (2,5), Emmeric (5), Loïc (9) en Anaïs (8) een dagje Cartoonfestival op de planning hadden staan. De grootouders, Freddy en Viviane Leyman, wonen al meer dan tien jaar in Knokke-Heist. Hun kleinkinderen zijn afkomstig van Namen en Nijvel, maar genieten bij oma en opa van een zonnige vakantie aan zee.

100.000ste bezoeker

De Leymans voelden zich rijkelijk verwend met de talrijke cadeaus die ze van niemand minder dan burgemeester Graaf Leopold Lippens in ontvangst mochten nemen. Ook schepenen Jan Morbee, Annie Vandenbussche, Philippe Vlietinck en Kathleen van der Hooft waren aanwezig om de familie persoonlijk te feliciteren.

De familie behoort ongetwijfeld tot de categorie trouwe bezoekers. Elk jaar opnieuw komen ze de thematentoonstelling uitgebreid ontdekken. "Wij zijn grote fan en brachten al dagelijks een bezoekje aan de tent van het Cartoonfestival", aldus de oma. "Het is de ideale vakantiebezigheid. De kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen en ook de knutselworkshops zijn leuk meegenomen. Vooral de constructies met LEGO-blokken zijn hun favoriete onderdeel van het cartoonpaviljoen."

Recordeditie

Het 58ste Cartoonfestival staat dit jaar volledig in het teken van eten, want de gratis tentoonstelling NJAM NJAM neemt je mee op een culinaire cartoontrip. Deze editie zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest succesvolle edities ooit! Het thema slaat duidelijk aan met fantastische bezoekerscijfers als resultaat. Het is duidelijk dat deze editie de vruchten plukt van de voorbije jaren. Jaarlijks wordt er veel energie en tijd gestoken in de kwalitatieve thematentoonstellingen die telkens tot in de puntjes werden uitgewerkt.

Hét familievriendelijk belevingsevenement

Met het Cartoonfestival wil Knokke-Heist vooral gezinnen aantrekken die op zoek zijn naar een leuke vakantie-uitstap. Wie de afgelopen jaren het evenement bezocht, weet dat het niet enkel een cartoontentoonstelling is maar vooral een plezante belevenis voor het hele gezin. Het Cartoonfestival is een mooi voorbeeld van het gegeven dat zowel volwassenen als kinderen een tentoonstelling elk op hun eigen manier beleven. Een formule die duidelijk aanslaat want door de jaren heen werd een trouw publiek opgebouwd dat het cartoonpaviljoen jaarlijks één of zelfs meerdere malen bezoekt.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter