Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Chef Patrick Bonne van Bistro Marie op 17 november in preselectie van Bocuse d’Or Belgium

Voor de komende editie van de Bocuse d’Or is ook een chef uit Knokke-Heist aangeduid om deel te nemen aan de preselectie. Het gaat om Patrick Bonne van Restaurant Marie. Chef Bonne, één van de topkoks op Mise en Plage dit jaar, zou dus België kunnen vertegenwoordigen tijdens de Europese finale van Bocuse d’Or in juni 2020 te Estland. Hij wordt bijgestaan door een commis en begeleid door een gastronomisch coachingteam. Het nationale team wordt klaargestoomd voor de Europese finale in een nieuw trainingscentrum. Als het Belgische team zich kwalificeert tijdens het Europees kampioenschap koken, mag het door naar de wereldfinale in Lyon. Die vindt plaats in januari 2021 . De preselecties in Flanders Expo vinden plaats op 17 november 2019.

Grootste gastronomische event ter wereld

Om de twee jaar selecteert Bocuse d’Or Belgium het beste team om ons land te vertegenwoordigen op de prestigieuze Bocuse d’Or wedstrijd, zeg maar het wereldkampioenschap van de gastronomie. De Belgische wedstrijd kwam tot stand dankzij de vzw Belgian Bocuse d’Or Academy. Hierin worden talrijke horeca-mensen verenigd die de Belgische eetcultuur wereldwijd op de kaart willen zetten. België veroverde in 2019 de 8ste plaats. De Bocuse d’Or is het grootste gastronomische evenement ter wereld. Paul Bocuse creëerde deze prestigieuze culinaire wedstrijd in 1987. Sindsdien vindt om de twee jaar een nieuwe editie plaats. 24 landen van 5 continenten sturen hun beste chef naar de SIRHA beurs in Lyon om hun land te vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale. Topchefs als Régis Marcon, Yannick Alleno en Rasmus Kofoed ontvingen eerder in hun carrière een medaille in de Bocuse d’Or.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter