Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Cartoonfestival zet 50 000ste bezoeker vroeger dan verwacht in de bloemetjes

Op vrijdag 2 augustus 2019 mocht het gemeentebestuur vroeger dan verwacht de 50000ste bezoeker van het Cartoonfestival verwelkomen. De gelukkigen waren de familie Van Oostende die met hun kindjes Lilou (3) en Bonnie (8) verrast werden met bloemen en een leuk geschenkpakket. Het gezin is trouwe bezoeker van het Cartoonfestival, want jaarlijks komen ze zeker een paar keer langs. “Vooral de kinderen zijn grote fan van de workshops, de inrichting en het prijzenrad. En ondertussen genieten wij van de cartoons” aldus de mama.

Op naar de 100 000

Het 58ste Cartoonfestival staat dit jaar volledig in het teken van eten, want de gratis tentoonstelling NJAM NJAM neemt je dit jaar mee op een culinaire cartoontrip. Het thema slaat duidelijk aan want de bezoekerscijfers zijn fantastisch. In vergelijking met vorig jaar zijn er al 5000 mensen meer die een bezoek brachten aan het evenement. Het is dus best mogelijk dat dit jaar de kaap van de 100000 bezoekers wordt gehaald, wat een record zou zijn.

Ideaal gezinsevenement

De familie Van Oostende was duidelijk in de wolken met hun geschenkjes die ze van schepenen Annie Vandenbussche, Anthony Wittesaele en Kathleen Van der Hooft in ontvangst mochten nemen. Het gezin brengt zijn vakanties graag door aan de Belgische kust en zakt jaarlijks voor enkele weken af naar Heist. Een traditie want de papa was er tijdens zijn kinderjaren ook vaak.   Het Cartoonfestival staat jaarlijks op hun to-do lijstje en dat is dit jaar niet anders. De kindjes nemen graag deel aan de knutselworkshops en die activiteit stond ook vandaag op de planning. Gisteren waren ze ook al eens langsgekomen en toen was Bonnie vooral onder de indruk van de levende kreeften, die je dit jaar in de tentoonstelling kunt ontdekken.

Wie de afgelopen jaren het Cartoonfestival bezocht, weet dat het niet enkel een cartoontentoonstelling is, maar vooral een plezante belevenis voor het hele gezin. Van maandag tot vrijdag kunnen kinderen zelf aan de slag tijdens gratis workshops. Van 14 tot 17 uur zijn er gratis knutselworkshops rond het thema eten in de tent.

In het cartoonpaviljoen zelf kunnen kinderen hun hartje ophalen in de prachtig ingeklede themaruimtes. Met een speciaal doeboekje, verzamelkaartjes, prijzenrad en photobooth is het Cartoonfestival meer dan ooit hét familievriendelijk belevingsevenement aan de Belgische kust.

Praktische informatie

Het Cartoonfestival is dagelijks tot en met zondag 1 september 2019, telkens van 10 tot 19 uur. Het cartoonpaviljoen bevindt zich op het strand ter hoogte van het Heldenplein (Heldenplein, 8300 Knokke-Heist). De Kusttram houdt halt recht tegenover het Heldenplein. Het festival is volledig gratis.
 

www.cartoonfestival.be

www.facebook.com/cartoonfestival

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter