Knokke-Heist bezoeken als toerist?

De 100km-run voor Kom op tegen Kanker op 22 maart 2020 in Knokke-Heist

Op 22 maart 2020 vindt in Knokke-Heist de 100 km-run voor Kom op tegen Kanker plaats. Dit uniek loopevenement ten voordele van kankeronderzoek kun je gerust beschouwen als het broertje van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, waarbij sinds 2010 jaarlijks duizenden enthousiaste fietsers samen trappen tegen kanker. Ambassadeurs van deze benefietrun zijn tv-kok Jeroen Meus en Dieter Coppens, bekend van het tv-programma Down the Road.

Hoe gaat het in zijn werk?

Per team komen er vier lopers aan de start, die samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker. Eén loper start als eerste, en na elke 10 km sluit een extra loper van het team aan. De eerste loper legt dus 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Ze lopen samen, komen ook samen over de finish en het  team legt op die manier samen 100 km af. Om te mogen deelnemen zamel je als team 2500 euro in. Laat je door dit bedrag zeker niet afschrikken. De organisatoren staan elk team bij met raad en daad zodat je voldoende ideeën en hulpmiddelen krijgt aangereikt om dit financiële doel te halen.

Professionele omkadering in een unieke sfeer

De sportieve organisatie is in handen van Golazo, dé referentie op het vlak van de organisatie van grote loopevenementen in Vlaanderen, zoals de Antwerp 10 Miles & Marathon en de 1 meilopen in Knokke-Heist. Als deelnemer aan de 100km-run kun je rekenen op bevoorrading, animatie onderweg en aan de finish, kleedkamers, massages, busvervoer naar de inpikpunten voor loper 2 en 4 en medische bijstand. Elke deelnemer krijgt aangepaste trainingsschema’s per afstand aangeboden door Energy Lab. In de loop van januari 2020 organiseert men voor de teamtitularissen ook een heuse kick-off, een superleuke avond met muziek, tips, praktische informatie, een hapje en een drankje ...

Wie er vorig jaar ook bij was, herinnert zich ongetwijfeld de unieke sfeer en de hartverwarmende verbondenheid onder de deelnemers en supporters. Duizenden enthousiaste zielsgenoten die zich samen 100 % inzetten met maar één doel voor ogen: komaf maken met die vreselijke ziekte.

Voor meer info: https://www.de100kmrun.be/wat-de-100km-run-voor-kom-op-tegen-kanker

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter