Knokke-Heist bezoeken als toerist?

27ste Fietshappening ’t Vijfde Wiel op 15 augustus

De Landelijke Gilden West-Vlaanderen organiseren in 2019 voor de 27ste keer ’t Vijfde Wiel, een jaarlijkse fietshappening op 15 augustus die telkens meer dan 3.500 deelnemers op de fiets brengt. De organisatie van editie 2019 is dit jaar in handen van de Landelijke Gilden van Damme, Dudzele, Knokke-Heist, Moerkerke en Vivenkapelle. Zij stellen alles in het werk om alle fietslustigen op 15 augustus gastvrij te verwelkomen in hun streek!

Vertrek- en aankomstplaats is op het bedrijf van Patrick Dendooven, Westkapellestraat 434 in Westkapelle. Volg de gele wegwijzers vanaf de belangrijkste invalswegen naar de startplaats.  Er is parking voorzien in de directe omgeving. Starten kan doorlopend van 9 tot 14 uur.  Aanschuiven voor de BBQ doorlopend van 16 tot 19 uur.

Je kan kiezen uit vier fietslussen (20, 35, 45 of 65 km). Alle parcours zijn volledig bewegwijzerd. Op het parcours van 35, 45 en 65km zijn telkens twee stopplaatsen. Eerst houden de deelnemers halt in zaal De Polder in Dudzele. De tweede stop is op het loonwerkersbedrijf van Geert De Blauwe. Het kleinste parcours van 20 km is speciaal voor gezinnen met jongere kinderen uitgestippeld en loopt langs verkeerluwe wegen, zoveel mogelijk gescheiden van de andere ritten. Onderweg is er 1 stopplaats in Dudzele. Daar kun je even verpozen en genieten van drankjes en hapjes aan democratische prijzen.

Van 16 tot 19 uur is er een smakelijke barbecue op de startplaats (worst, kippenbout, beenhesp à volonté) met groenteassortiment en frietjes. Opgelet: voor barbecue reserveer je kaarten vóór 14 uur!

Iedere deelnemer ontvangt waardebonnen van Sportline. Op iedere stopplaats is een oplaadpunt voor elektrische fietsen voorzien. De organisatoren hopen dat je er geen beroep op hoeft te doen, maar voor pechvogels is hulp voorzien. Op elke stopplaats kan je met kleine ongemakken terecht bij de EHBO-stand. Knokke Sea-Bike staat in voor de mobiele hersteldienst. Kosten voor herstel zijn ten laste van de fietser. Alle fietsers zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen via Sport Vlaanderen.

Inschrijven

Individuele deelname aan de fietstocht kost 3 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar fietsen gratis. Er geldt een belangrijk voordeeltarief voor groepen vanaf 15 betalenden, mits inschrijving vooraf: zij betalen slechts 2 euro per persoon. Belangrijk: groepen die niet vooraf inschreven, kunnen NIET genieten van dit voordeeltarief!

Op de startplaats is er barbecue van 16 tot 19 uur. Inschrijven kan tot 14 uur. Volwassenen betalen 15 euro per persoon voor 10 augustus via overschrijving (of 17 euro de dag zelf). Kinderen tot 12 jaar: 8 euro per persoon.

Praktisch

Voor de barbecue en voor het fietsen in groep, dien je vooraf te reserveren. Dit kan door overschrijving van het juiste bedrag op rekening IBAN BE20 1030 5620 0656 met vermelding van ‘jouw naam + het aantal kaarten voor volwassenen en kinderen’ of ‘de naam van de groep en het aantal betalende fietsers’. Graag overschrijven vóór 10 augustus! De kaarten liggen klaar aan de inschrijfstand.

Voor meer info: www.vijfdewiel.be T  051 26 03 80  of vijfdewiel2019@gmail.com

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter