Knokke-Heist bezoeken als toerist?

10de editie Zoute Grand Prix® viert verjaardag in stijl

De ZOUTE GRAND PRIX® in Knokke-Heist is aan zijn 10de editie toe. Wat in 2009 begon als een droom van enkele gepassioneerde autoliefhebbers is vandaag met 263.000 bezoekers (2018) een van de grootste en meest prestigieuze oldtimer- en lifestyle events in Europa. De ‘10th Anniversary Edition’ van 10 tot 13 oktober 2019 belooft een bijzondere gebeurtenis te worden: een spektakelstuk in de vertrouwde stijl, met enkele opvallende verrassingen. 

10 jaar passie, beleving en stijl

Visitors with a dream, drivers with a passion, cars with a story. Dat is na 10 jaar meer dan ooit het motto van de ZOUTE GRAND PRIX® in Knokke-Heist. Het prestigieuze oldtimerevent laat bezoekers dromen van wagens die tot de verbeelding spreken en van de verfijnde levensstijl waarmee Het Zoute steevast wordt geassocieerd. Het brengt bovendien deelnemers uit heel Europa samen in een uniek decor waar ze vier dagen lang hun passie voor zeldzame (oude en nieuwe) wagens kunnen beleven.

De tiende editie wijkt niet van deze weg af en bouwt voort op de nationale en internationale reputatie van het evenement. Met de steun van de lokale overheid en de samenwerking met een aantal trouwe autopartners en merken presenteert het dit jaar opnieuw een droomaffiche met vijf topevenementen op vier dagen:

  • ZOUTE TOP MARQUES®: een openluchttentoonstelling van premium automerken met unieke prototypes, avant-premières en speciale versies van wereldberoemde carrossiers
  • ZOUTE RALLY® by Stow: een oldtimerrally voor pre- en post war classic cars
  • ZOUTE SALE® by Bonhams: een veiling van exclusieve droomwagens (Top 3 Europa)
  • ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Degroof Petercam: een elegantieconcours van internationale klasse
  • ZOUTE GT TOUR® by EY: een tour van uitzonderlijke GT-wagens (jonger dan 20 jaar)

‘10th Anniversary Edition’ specials:

Op vrijdag 11 oktober gaat tijdens de ZOUTE SALE® by Bonhams in Knokke-Heist een iconische Ferrari onder de hamer. Meer info hierover volgt deze week!

Op het Albertplein komt een grote Shopping Village waar iedereen ZOUTE GRAND PRIX® exclusives kan kopen van premium partners zoals Riverwoods, Bburago, Gins Online en Swissvax.

Modelautofabrikant Bburago viert 10 jaar ZOUTE GRAND PRIX® met de Bburago Experience. Wie de gelimiteerde editie van de Lamborghini Huracán koopt, maakt kans om 1 jaar met een échte Lamborghini te rijden.

De internationale jury van het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Degroof Petercam zal dit jaar vergezeld worden door een erelid. We kunnen u binnenkort de naam prijsgeven. De elegantiewedstrijd voor zeldzame en bijzondere classic cars vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 oktober in de Royal Zoute Club in Knokke-Heist.

De ZOUTE RALLY® by Stow, voorbehouden voor 200 wagens die voor het eerst ingeschreven werden tussen 1920 en 1965, is het hoogtepunt van het oldtimerseizoen. De aankomst van de wagens op zaterdag aan het Albertplein is altijd een topspektakel. Voor de deelnemers, waaronder heel wat ronkende namen, wordt het uitkijken naar de lunchstopplaatsen op het parcours. Zo zijn er stops voorzien bij de befaamde jachtbouwer Amels in het Nederlandse Vlissingen en in het pittoreske Kluisbergen.

Met uitzondering van de ZOUTE SALE® by Bonhams en het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® by Degroof Petercam (tickets zijn hier online verkrijgbaar) zijn alle evenementen die tijdens de ZOUTE GRAND PRIX® in de straten van Knokke-Heist plaatsvinden vrij toegankelijk voor het publiek.

Wie met de wagen komt, wordt aangeraden te parkeren op de publieke parking Interparking Hippique - Nieuwstraat (er is een shuttle service voorzien).

Extra info: Gezien de werkzaamheden die zullen plaatsvinden in de Graaf d’Ursellaan, zal de ¼ Mile van de ZOUTE RALLY® by Stow op vrijdag 11 oktober niet plaatsvinden in Heist.

Om dezelfde reden wordt de sprint van de ZOUTE GT TOUR® by EY op zondag een aantal meters verplaatst naar de Elizabetlaan ter hoogte van de Chalet Suisse i.p.v. Graaf d’Ursellaan.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter