Knokke-Heist bezoeken als toerist?

50 jaar Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist

Van 17 tot en met 25 augustus 2019 vindt op het strand van Knokke-Heist de 40ste editie van het Internationaal Vuurwerkfestival plaats. Na het pyrotechnisch spektakel van Nederland is vanavond Rusland aan de beurt.

Van het Zegemeer naar het strand

50 jaar geleden werd voor de allereerste keer het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist georganiseerd. Toen werden de vuurpijlen nog de lucht in geschoten aan het Zegemeer. De deelnemende landen in 1969 waren Japan, Mexico, Frankrijk, Spanje en België. België won toen de wedstrijd dankzij vuurwerkmaker Eugeen Hendrickx en zonen uit Deurne. Na de beruchte ontploffing in 1976 werd pas een tiental jaar later het internationaal vuurwerk opnieuw opgestart afwisselend op het strand van Heist en Knokke. Daarna werd het strand ter hoogte van De Wandelaar in Duinbergen de vaste stek voor het Internationaal vuurwerkfestival. Ondertussen is het Albertstrand ter hoogte van de Meerlaan al voor het vierde jaar op rij de plaats waar het allemaal gebeurt.

Wereldtop

Het Internationaal Vuurwerkfestival van Knokke-Heist behoort ongetwijfeld tot de absolute wereldtop. Landen van over heel de wereld brengen op het strand een pyrotechnisch spektakel. Zonder enige moeite schaart Knokke-Heist zich dan ook naast Cannes, Montreal, Monte Carlo en Hannover. Vuurwerkmakers uit 4 verschillende landen vechten een nachtelijk duel uit waarin gigantische vuurwerkpijlen aan een waanzinnig tempo worden afgestoken. De vuurwerkshow is volledig gesynchroniseerd op een speciaal ontworpen muziekstuk. Het is een fantastische musical die op een originele manier jong en oud overweldigt. Dit jaar maar je je verwachten aan spectaculaire shows van Nederland, Rusland, Italië, Slovenië. België sluit naar jaarlijkse traditie af op 25 augustus 2019.

WANNEER
17, 19, 21, 23 & 25 augustus om 22 uur

LOCATIE
Strand Meerlaan

Ook interessant:

  • Net zoals andere jaren hebben de strandbars de toelating gekregen van het gemeentebestuur om hun bar langer open te houden op de avonden van het Vuurwerkfestival. Op die avonden mogen er drank en versnaperingen verkocht worden tot 22 uur.
  • Vanaf het Rubensplein tot voorbij de Meerlaan zijn er extra geluidstorens geplaatst zodat je ook van daaruit kan genieten van de muziek waarop het vuurwerk wordt afgeschoten. Thuis naar het vuurwerk kijken? Stem je radio af op 94.6 fm en geniet mee van het volledige spektakel.
  • Er zijn organisaties die uitstappen organiseren om het vuurwerk vanop een boot te gaan kijken. Een unieke ervaring!
  • Het Vuurwerkfestival kende 3 verschillende locaties: Het Zegemeer, De Wandelaar (Duinbergen) en sinds 2016 de Meerlaan.
  • De winnaar wordt bekendgemaakt net voor het laatste vuurwerk op 25 augustus, dat sinds enkele jaren steeds door België wordt verzorgd.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter