Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Genoeg! Door theatergezelschap Baar

Op zondag 1 december 2019 om 20 uur is theatergezelschap Baar met Genoeg! te gast in het CC Scharpoord. GENOEG! vertelt het verhaal van een politieke dynastie. Vader was een echte plucheplakker tot hij zijn zetel doorgaf aan zoonlief. De oogappel van Wilfried De Leeuw schopte het zelfs tot premier. Electoraal was hij de top, maar op persoonlijk vlak zat Stefaan in een dal. Bovendien had hij last van de schaduw van zijn vader. BAAR brengt Warre Borgmans en Dimitri Leue voor het eerst weer samen na de Lortcher Trilogie. Ze vullen hun theatraal genenpakket aan met Michaël Pas, Alice Reijs en Sara Lâm.
 

Politieke schandalen

Het stuk begint wanneer Monsieur Assez voor de deur staat van zijn zoon. Algauw wordt duidelijk dat de premier midden in een schandaal zit. Verwijten, politieke afrekeningen, felle debatten volgen elkaar in recordtempo op. Dan komt er ook nog een verloren zoon op de proppen, een toekomstige ex en een internethype. Een donkere komedie over familiebanden, een lichte tragedie over postjes en portefeuilles.

"De mensen interesseren zich niet in politiek. Ze willen alleen weten of er nog vliegtuigen over hun huis gaan vliegen en of dat er misschien wat meer parkeerplaatsen kunnen komen in hun straat. De mensen! Alles mag van de mensen, maar not in my backyard want dan richten ze plots burgerbewegingen op. Dan hebben ze ineens interesse in de politiek. Burgerzin ontstaat in eigen straat.” Stefaan De Leeuw

“Een visverkoper stinkt naar vis. Een premier krijgt doodsbedreigingen. Dat is nu eenmaal zo.” - Wilfried De Leeuw

Van en met : Warre Borgmans, Michael Pas, Alice Reijs, Sara Lâm, Dimitri Leue,
Tekst : Dimitri Leue
Muziek: Antoon Offeciers 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter